Maďarská aliancia si zvolila nového predsedu, je ním dlhoročný predseda mládežníckej organizácie

Maďarská aliancia si zvolila nového predsedu, je ním dlhoročný predseda mládežníckej organizácie

29.9.2024 (SITA.sk) – Delegáti Maďarskej aliancie si zvolili na republikovom kongrese v Tomášove nového predsedu strany. Predsedom sa stal 37-ročný László Gubík, ktorý v hlasovaní vyhral nad štyrmi kandidátmi – Norbertom Becseom, Zoltánom Czipruszom, Györgyom Gyimesim a Petrom Pandyom.

Gyimesi kandidatúru nakoniec stiahol a vo svojom prejave uviedol, že sa nechce zúčastniť na práci predsedníctva strany. Gubík je známy ako dlhoročný predseda mládežníckej organizácie, ktorá úzko spolupracuje so stranou.

Podľa vlastných slov sa v novej pozícii plánuje sústrediť na vytvorenie modernej a konštruktívnej strany, ktorá bude efektívne zastupovať maďarskú menšinu a súčasne pracovať na rozvoji regiónov, kde žijú národnostné komunity.

„Chceme byť lídrom vo vytváraní modernejších a konštruktívnejších riešení pre našu menšinu a naše regióny,“ vyhlásil Gubík po svojom zvolení.

Viac k témam: nový predseda
Zdroj: SITA.sk – Maďarská aliancia si zvolila nového predsedu, je ním dlhoročný predseda mládežníckej organizácie © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko