Aj vás rozčuľuje nahnevaný Zelenskyj?

Aj vás rozčuľuje nahnevaný Zelenskyj?

Predseda maďarského parlamentu sa na nás hnevá. Čo to ten Zelenskyj kričí, a dokonca sme počuli, že ukrajinský prezident má zrejme nejaké psychické problémy.
Predseda maďarského parlamentu je nahnevaný. Čo si to ten Zelenskyj dovoľuje kričať, a dokonca sme počuli, že ukrajinský prezident má zrejme psychické problémy.

Zelenského psychologický problém sa pravdepodobne volá Putin a jeho slávna ruská armáda, a tiež spálená ukrajinská zem, hromady mŕtvol v spoločných hroboch, zbitých a umučených obetí masakrov v Buče, desaťtisíce stratených ľudí v Mariupole, znásilnené ženy od babičiek po školáčky, rozkradnuté a rozbité domy miliónov ľudí, ako aj státisíce Ukrajincov odvlečených do ruských zadkov na Sibíri a milióny ľudí utekajúcich zo svojich domovov.

A Zelenského problémom je zrejme hluchota a neochota Európy účinne pomôcť.

Najmä susední Maďari, ktorí momentálne siahajú Putinovi po členky v polobotkách, ktorí nedovolia ani prelet lietadiel s pomocou pre ukrajinskú armádu nad maďarským územím a samotným bojujúcim Ukrajincom nedali ani jeden plný zásobník do samopalu.

Zrejme sú presvedčení, že ruská agresia sa ich netýka, že tí, ktorí pokorne kľačia pred Ruskom, musia byť na oplátku ušetrení. Vypracovali ste sa na to, milí Maďari, a kedysi ste sa pokúsili postaviť na ozbrojený odpor proti ruskému agresorovi. Vaši dedovia sa musia vŕtať v hrobe.

Prejav ukrajinského prezidenta je často neortodoxný. Často naliehavé, často podnetné, často nahnevané. Osobne mu nevyčítam, že kričí. Kričal ako o život. Za život svojej krajiny, svojho národa, svojej Ukrajiny.

Národ, ktorý sa teraz zarýva do zeme, aby sme my nemuseli.

Keby som bol Zelenským, tiež by som kričal. Žobranie, krik, prosenie. Urobil by som všetko pre to, aby som získal zbrane pre statočných ukrajinských vojakov, aby mohli brániť nielen Ukrajinu, ale aj zvyšok Európy.

A medzi nami, radšej by som počúval rev ukrajinského leva ako kikiríkanie Putinovho slizkého pudlíka Viktora Orbána.

P.S. Som hrdý na to, že som z Českej republiky, ktorá pomáha Ukrajine, ako len môže. Po dlhom čase, keď táto krajina vyzerala ako zemanovsko-babišovský spektakulárny chliev plný debilov, som na nás opäť hrdý.

Autor: David Vlk

0Shares
Blog