Čaputová dala Slovákom jasne na vedomie, kto je dnes na Slovensku pánom a kde je dnes ich miesto!

Čaputová dala Slovákom jasne na vedomie, kto je dnes na Slovensku pánom a kde je dnes ich miesto!

Čaputovej vyjadrenia je potrebné vnímať aj inak, ako len sucho prečítať a aj s navijakom spapkať!

Jej vyjadrenia je potrebné vnímať v širšom kontexte a hlavne je potrebné čítať medzi riadkami, čo nám to vlastne odkazuje!

 

Poniektorí mi vyčítajú, aj tvrdo, že neustále na ňu útočím, čo nie je pravda, a že na ňu, na nej, hľadám len to zlé.

Nuž pravda je v mojom prípadne vo vzťahu k Čaputovej „trochu“ inde, ja totiž na nej, na ňu nič nehľadám, ale jednoducho nachádzam!

Príležitosti mi na to dáva žiaľbohu dosť!

A presne takúto nebotyčnú drzosť, nebotyčnú nadradenosť jej a dnešných mocných, nad nami všetkými občanmi SR, som našiel aj v jej ostatnom FB statuse.

Pominiem, že k danému FB statusu zverejnila fotografiu, kde sa nechala odfotiť odzadu/od chrbta, čo vnímam, ako jej prejav neúcty k občanom SR, keď im týmto jasne dala na vedomie, že sa im obrátila a neústale obracia chrbtom! (už od svojej inaugurácie!)

Ďalej nebudem riešiť, že aj táto fotografia je viac umelecké dielo, ako fotografia „prezidentky“ všetkých Slovákov, ktorá by ju mala prezentovať v polohe politika a nie v polohe „umeleckej fotografie“…

Avšak zásadné, čo v tomto jej FB statuse je to, ako sa prihovára občanom SR a čo im tým chcela odkázať a aj odkázala.

Totiž Čaputová si opäť spomenula na akýsi pamätný deň, ktorý samozrejme nie je spojený s ničím iným, ako s dobou nie socialistickou, ale s dobou, keď tu vládla takzvaná ľudovodemokratická vláda, vláda „proletariátu“, tvrdých lumpen komunistov, teda 50. roky minulého storočia!

Za 50. roky minulého storočia sa ospravedlnili, aj sa od týchto udalosti dištancovali, už aj samotní neskorší, ale hlavne ponovembroví komunisti, ale stále je tu potreba zo strany neoliberálov a progresívcov, kde Čaputovú jednoznačne radím, dávať neustále našim mladým do pozornosti a aj ich o tom manipulatívne presviedčať (40 r.-), že socializmus bolo obludné, neľudské  zriadenie, podľa nich režim, i keď pravda je taká, že Československo sa začalo nazývať socialistickým až po roku 1960 a s 50. rokmi už nemalo absolútne nič spoločné!!!

Čaputová si dňa 24.6.2022 spomenula na Silvestra Krčméryho, ktorého justičný systém vtedajšieho ľudovodemokratického Československa poslal na 14. rokov do väzenia za jeho pro cirkevnú činnosť!

Zaujímavé, že si Čaputová nespomenula, že niečo málo predtým, presne v období medzi 21. až 24. aprílom 1954, najvyšší súd Československa v Prahe, odsúdil Gustáva Husáka na doživotie!!! (spolu s ním aj Ivan Horváth (spisovateľ, diplomat a politik, trest 22 rokov),

Daniel Okáli (právnik, politik, literát, zakladateľ skupiny davistov, povereník vnútra, trest 18 rokov), Ladislav Holdoš (komunistický funkcionár, trest 13 rokov) a Ladislav Novomeský (literát, politik, trest 10 rokov)!!!

Nevšimol som si, žeby Čaputová 24. apríla, od kedy sedí na stoličke „prezidentky“ SR, by si bola aspoň raz spomenula aj na tento trestný tribunál vtedajšieho ľudovodemokratického Československa!

NIE!

Na toto si Čaputová nespomenie, ba nespomenie si ani na to, že Gustáv Husák si v brutálnych väzenských podmienkach „odsedel“ 10(!) rokov – https://www.totalita.cz/vez/vez_vzp_husak.php

 

Ale dnešný môj názorový článok nie je o Gustávovi Husákovi, takže idem ďalej, len som chcel aj týmto poukázať na jej politické farizejstvo, pokrytectvo, politickú manipuláciu…

 

Nuž takto.

 

Čaputová si spomenula na Silvestra Krčméryho, ktorý strávil vo väzení polovicu z toho čo G. Husák, teda 5 rokov, čím samozrejme nezľahčujem vážnosť tohto jeho odsúdenia, len chcem porovnať na aké pamätné dátumy si Čaputová vie spomenúť a v spojitosti len s tými, ktorí dnešnému neoliberalizmu vyhovujú z obdobia 50. rokov minulého storočia vtedajšieho ľudovodemokratického Československa a na ktoré pamätné dátumy a postavy z tohto obdobia, si ani za svet nevie, nedokáže (nesmie?) spomenúť!

Avšak skôr, ako prejdem k hlavnej myšlienke dnešného môjho názorového článku vo vzťahu k Čaputovej dnešných dní, som načrel do archívu jej FB statusov, aby som zistil, či si vôbec niekedy na Silvestra Krčméryho spomenula.

Nešiel som do ďalekej minulosti, ale len do obdobia, kedy už bola minimálne kandidátkou na prezidenta/prezidentku SR do prezidentských volieb 2019 a to preto lebo predsa, už ako kandidátka na prezidentku SR, by sa mala pred občanmi-voličmi SR jasne vyhraniť voči svojim spolu kandidátom tým, aby jasne deklarovala, aké sú jej politické postoje a to aj k politickej a inej minulosti nášho štátu a to aj v období, kedy sme boli v spoločnom štáte s Čechmi.

Teda začínam v jej archíve od júna 2018, kedy už mesiac bola oficiálnou kandidátkou na prezidentku SR. Svoju kandidatúru ohlásila 29. mája 2018 – https://domov.sme.sk/c/20836946/caputova-ohlasila-kandidaturu-prezidentske-volby.html

 

Čaputová v júny 2018 o S. Krčmérym ani len nechyruje!

Vtedy si všimla len jednu veľmi „dôležitú“ udalosť a to presne 26.6.2018 a tou pre ňu bolo to, že súd, ktorý mal podľa ich dnešných vyjadrení, byť jasne pod kontrolou Fica a SMER-SD, oslobodil vtedy absolútne neznámeho, akéhosi Romana Mikulca, s pod obžaloby tunelovania Vojenského spravodajstva SR – dnes vieme, že aj v tomto je terazky „minister“ vnútra SR, absolútne „čistý“, len neviem či by ho aj dnes Čaputová takto prezentovala, ako politickú čistotu, ako to vykonala vtedy, keď na svojom FB statuse uverejnila článok pod názvom – „Ako z hrdinu takmer urobili páchateľa“ – https://www.facebook.com/notes/713309642596156/

 

Čaputová ani v júny 2019 o S. Krčmérym ani len nechyruje!

A to ani už v dobe, kedy oficiálne sedí na pozícií „prezidentky“ SR, teda presne 24.6.2019!

Čaputová dňa 27.6.2019 uverejňuje na svojom FB profile status o Podpise deklarácie troch ústavných činiteľov o zahraničnom smerovaní Slovenska – https://www.facebook.com/zcaputova/videos/492373421513589 (Čaputová, Danko, Pellegrini)

 

Čaputová ani v júny 2020 o S. Krčmérym ani len nechyruje!

Jediný „štátnicky“ FB status, ktorý vtedy uverejnila, ako svoj najpodstatnejši bola zmena jej profilovej fotky, kde je medzi mladými a všetci sú happy – https://www.facebook.com/zcaputova/photos/a.859877580886894/1458293897711923/

 

Čaputová ani v júny 2021 o S. Krčmérym ani len nechyruje!

 

Áno, je pravda, že si dňa 24.6.2021 pripomína Deň obetí komunizmu (aj keď na Slovensku nikdy nebol žiaden komunizmu, takže ten deň by sa mal správne volať, ak už, –  Deň obetí komunistov…), ale ani vtedy o Silvestrovi Krčmérym jasne nechyruje lebo ho ani slovkom nespomína! – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0Q6yfoS4JcQBvQpeTf4mUcbn5TpHt7ULqtL3YvraCHFfnTiGs7nvRzcWyJVuBHUHul

 

Až prichádza 24. jún 2022 a tu si zrazu Čaputová vybaví, že existoval aj akýsi Silvester Krčméry, o existencii ktorého, až do dnešných dní ani len nechyrovala a je potrebné, aby sa mu išla pokloniť k Pamätníku obetiam komunizmu v Bratislave, ktorý tam stojí už od 17. novembra 2005…

Nuž hlavná myšlienka jej konania tkvie v tom lebo ktosi jej „pripomenul“, že tento pán sa pred ľudovodemokratickým súdom, ľudovodemokratického Československa v 50. rokoch minulého storočia, presne v deň 24. júna 1954 vyjadril aj takto – „Vy máte v rukách moc, ale my máme pravdu…!

No a toto je presne to, čo ja vnímam, čo nám týmto svojim FB statusom Čaputová drzo, arogantne, povýšenecky chcela odkázať a aj odkázala.

Ona nám totiž v prenesenom slova zmysle odkázala toto – „My máme dnes moc a vaša pravda nás nezaujíma“!!!

Áno, pre mňa osobne je toto, jej posolstvo pre nás Slovákov a občanov SR.

Totiž áno, ona a „vláda“ SR majú dnes moc v rukách, i keď je pravda, že sme im ju dali my vo voľbách, ale dnes keď ich už väčšina národa slovenského a občanov SR nechce, aby boli našimi volenými zástupcami a chceme im tu moc vziať rovnako, ako sme im ju dali (veď je demokracia, či nie?!) lebo nás podľa môjho názoru vedome vedú do záhuby, tak nám skrze, aj také napr. čaputovské konania, akými sú, za žiadnu cenu nevypísať referendum s cieľom presadiť pád „vlády“ a následne aj jej samotnej, prostredníctvom referenda, drzo odkazujú – „My máme dnes moc nad vami a vaša pravda nás nezaujíma“!!!

 

Avšak Čaputová farizejsky, pokrytecky vo svojom FB statuse o S. Krčmérym, ho necituje dokonca lebo by musela napísať aj toto, čo vtedy, 24.6.1954 tento pán povedal vtedajšiemu ľudovodemokratickému súdu, vtedajšieho ľudovodemokratického Československa, citujem – „ Kto však má v rukách moc, ten si myslí, že môže pravdu potlačiť. Zabiť. Alebo i ukrižovať. Ale pravda dosiaľ ešte vždy vstala i vstane z mŕtvych.“!!! https://www.aktuality.sk/clanok/255791/komentar-vy-mate-moc-my-pravdu/

 

A toto nech si zapamätá Čaputová a celá dnešná „vládna“ politická ekipa, s dnes jedinými dovolenými „slovenskými“ médiami na čele!!!

 

Záver:

Čaputová týmto svojim FB statusom zo dňa24.6.2022 dala Slovákom jasne na javo, kde je dnes ich miesto, dnes, keď ona a spol. majú moc v rukách!

Avšak som absolútne presvedčený, že už onedlho ľud slovenský, občania Slovenskej republiky napr. v predčasných parlamentných voľbách, im jasne ukáže, kde je ich politické miesto (politický suterén!) a kto v tomto štáte má naozaj moc v rukách – je to OBČAN – VOLIČ SR!!!

 

PS:

Ak si Čaputová všimla u S. Krčméryho to, že dokázal pred ľudovodemokratickým súdom, vtedajšieho ľudovodemokratického Československa 50. rokov minulého storočia povedať to, čo povedal, prečo si nevšimla u Gustáva Husáka, že on sa tým ľudovodemokratickým komunistom v 50. rokoch vtedajšieho ľudovodemokratického Československa nikdy nepriznal k tomu, k čomu oni chceli aby sa im priznal, nikdy im žiadne priznanie nepodpísal a aj preto dostal doživotie a to od svojich „vlastných“…???!!!

Iste, toto už pre Čaputovú a spol. nie je žiadne hrdinstvo!!!

 

Naozaj nemám, čo by som na teraz viac k tomuto dodal, azda len toľko – HNUS!!!

Autor: FERRO

0Shares
Blog Slovensko