Ivan David: Ako vytvoriť hrdinu. Návod pre amatérov aj profesionálov

Ivan David: Ako vytvoriť hrdinu. Návod pre amatérov aj profesionálov

Niekedy ešte stále môžete naraziť na web, ktorý ukazuje snahu osloviť tých, ktorí sa odvážia pochybovať. Tento text o neporaziteľnom prezidentovi Ukrajiny je toho dôkazom:
15. Marec 2022 si diváci na nemecko-francouzskom kanáli ARTE mohli takmer hodinu pozrieť dokument o ukrajinskom prezidentovi: „Zelenský – prezident vo vojne. „Bolo to ako v kozmetickom salóne. Zelenskyj začínal ako komik a teraz je vyhlásený za hrdinu. Človek, ktorý robí takmer všetko sám: bráni svoju domovinu, komunikuje každý deň, niekedy na ulici, niekedy v bunkri, niekedy v prezidentskej kancelárii, niekedy v bielej košeli, niekedy v plnej poľnej: „O pár dní h e sa stal globálnym hrdinom“: ukrajinský prezident Volodymyr Zelenského. Kto je tento muž – a čo tým myslí? Film vykresľuje politiku, ktorá sa stala Putinovým súperom. Bola to show so sprievodným červom pre prezidenta s talentom na jazyky. Ani slovo, ani pasáž o všetkých politických a vojenských mocenských štruktúrach za bývalým komikom. Žiadne informácie o tom, koľko oligarchov sa mu páči. Alebo odpoveď na otázku: robí si Zelenskij srandu z prítomnosti fašistických síl v politike a v armáde, alebo ich potrebuje? Otázka (to je odpoveď): Aká suverénna bola Ukrajina (pred inváziou)?
Jednou z charakteristík manipulatívnej a propagandistickej žurnalistiky je mať vedomosti a potlačiť ich. Pretože investigatívna žurnalistika nie je potrebná na získanie úplného obrazu Zelenského.
Tento je dostupný a vôbec nie je ťažké zohnať. Napríklad „Pandora Papers“, ktoré sa dostali na verejnosť pred pol rokom a spôsobili určitý rozruch. Nie úplne nezvratné a zámerne veľa faktov sa týkalo ruských oligarchov, ktorí dostali peniaze z krajiny.
To, že ruskí oligarchovia sú v tomto systéme iba „následovateľmi“, teda profitujú zo systému, ktorý je v rukách slobodného Západu, sa nespomína. Je tiež známe, že tento systém nie je zázračný objav, ale že jeho štruktúra a spôsob fungovania sú známe už dávno. A jedna vec je veľmi známa: Tento systém anonymity miliónov a miliárd a ich posielanie na „neznáme“ miesta sa nezaobíde bez toho, aby západné vlády budovali „diery“ a udržali ich otvorené, cez ktoré budú vstúpiť „zlí chlapci“ – bez musím sa zohnúť a.
Je to – opäť – o bohatých, vplyvných ľuďoch, ktorí „neviditeľne“ a anonymne presúvajú svoje majetky do zahraničia, napríklad do takzvaného offshore raja – kde môžu bezpečne a dobre schovať svoj miliónový majetok a míňať skromnejšie doma hrať sa aj na nezištného muža, ktorý dostáva sa k moci z lásky k svojej práci a nie kvôli miliónom vzťahov.
Patrí sem súčasný ukrajinský prezident Zelenskij. On a jeho multimiliónový kartel sa tiež objavujú celkom detailne v Pandora Papers – aj keď vieme, že Pandora Papes nehovoria všetko, čo sa dá nájsť v uniknutých materiáloch.
Prečo sa toto multimiliónové prostredie už v Zelenskom nespomína? Prečo peniaze, ktoré títo „podnikatelia“ doslova skrývajú zo scény?
Vďaka „Pandora Papers“ sa medzi zloduchmi objavuje kruh okolo Zelenského. Stojí za to „vyhadzovať“ tieto vedomosti.
„2. Októbra 2021 Medzinárodná sieť investigatívnych novinárov (ICIJ) informovala svetovú verejnosť o existencii takzvaných Pandora Papers, uniklo 12 miliónov dokumentov zo 14 zdrojov. Zahŕňajú aj dáta o doteraz známych offshore transakciách siete „Quartal 95“ okolo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho napojení na oligarchu Ihora Kolomojského a „PrivatBank“, ktoré prevádzkoval do roku 2016, potom vyladil a vyhláste to, eho splatil dlhy.
Takto začína správa Yany Lysenkovej z Výskumného centra pre východnú Európu na Univerzite v Brémoch, ktorá vyšla 15. Október 2021 ako „Ukrajinská analýza“. Toto výskumné centrum na Univerzite v Bréme určite neurazí, ak jeho základný postoj hodnotí ako konzervatívno-liberálny.
Nazývať Zelenského komikom je vtipné, ale nie je to fér. Pretože on a jeho „priatelia“ sústavne a takmer dokonale pripravení hrať úlohu ukrajinského prezidenta (máj 2019).
„Po prechode na kolomický televízny kanál 1+1“ Zelenskyj a jeho najbližší spolupracovníci Borys a Serhiy Shefir a Andriy Jakovlev založili od roku 2012 sieť offshorových spoločností vrátane spoločnosti ‚Maltex‘ v britskej Virgin Is pozemky. Opäť vlastnila polovicu produkčnej spoločnosti SVT, ktorá produkovala televízny formát „Smile Comic“ pre „1+1“. Za to dostala 1,2 milióna dolárov od Sprintex-Holding, ďalšej offshore spoločnosti, ktorá je súčasťou firemnej siete Kolomojskij. Ako vlastník „PrivatBank“, ktorá bola znárodnená v roku 2016, je podozrivý z presunu veľkých množstva nelegálnych pôžičiek do vlastných zahraničných spoločností, aby ich ochránil pred prístupom ukrajinských daňových úradov. „
Nemusíme si pamätať všetko. Pretože tak funguje systém. Peniaze a majetok sú prepojené tak dlho a tak často, že človek stratí prehľad.
Na druhej strane, zámer tejto spoločnosti je veľmi hmatateľný a mimoriadne lukratívny:
„Pred znárodnením bolo údajne prevedených 41 miliónov dolárov z ‚PrivatBank‘ na účet Zelenskyj výrobnej spoločnosti ‚Kvartal 95‘. „
Spolu s jeho mecenasom a oligarchom Kolomojským sa dostali do triedy milionárov. Úplne nekomediálny kandidát na prezidenta Zelenskyj z roku 2019 presne vedel, čo má robiť: zapredajte sa ako človek ľudu, urobte zo seba chudobného – teraz je to fakt vtipné – sľubujte, že budete bojovať proti korupcii na Ukrajine Dva mesiace pred prezidentskými voľbami na Ukrajine mali jeho ľudia plné ruky práce:
„Deň 13. Marec 2019, právnik Jurij Azarov notársky overil dokument o prevode akcií Maltexu, ktoré predtým vlastnili Zelenskij a jeho manželka Olena, na spoločnosť Serhije Shefira. Tieto sa nepredali, ale bezplatne ich prepísal Zelenskyj na Serhiya Shefira. Táto transakcia je opísaná ako pokus zakryť Zelenského majetok, ktorý je predmetom zverejnenia pred prezidentskými voľbami. Serhiy Šefir bol vymenovaný za hlavného poradcu prezidenta deň po voľbách Zelenského.
Zvláštne je, že tieto informácie sa pred vojnou dalo prečítať vo všetkých štátnych médiách. Teraz tieto informácie zmizli bez stopy a Zelenskij existuje len ako hrdina. Tomuto sa hovorí vojnová propaganda (iba ak by to spravila druhá strana).
Mimochodom: Ukrajinský prezident Zelenskij v júni 2021 predniesol úvodný prejav na konferencii „Demokracia v akcii: Nulová korupcia“ v Kyjeve.
Celé toto divadlo je len opakovanie známej americkej taktiky o „našom skurvysyne“.
„Saddam je skurvysyn, ale je to náš skurvysyn. “ Guvernér CIA v Bagdade telegrafoval túto vetu do Washingtonu 16. Júl 1979 [*]. Neexistuje lepší spôsob, ako opísať korzetové hodnoty svetovej americkej veľmoci, ktorá skutočne oslavuje Zelenského ako „hrdinu slobodného sveta“.
Je tu však ešte jedna strana, ktorú treba zakryť. Nie je to len o strete hláv v popularite. Je to aj o hlavách, ktoré sú pri moci. Jasné, že Zelenskyj a všetci, čo boli pri moci predtým, sú len chodci na šachovnici a ‚chodci‘ to vedia… a „králi“ to vedia aj na tejto šachovnici. To znamená: Nikdy neviete, kedy sú „chodci“ ešte užitoční, kedy ich treba obetovať a v prípade potreby vojenskú porážku. Saddám Husajn slúži ako desivé a smrteľné znamenie. Lebo ani „chodci“ to všetko nerobia z lásky k svojim „kráľom“ a vedia, akí musia byť poslušní, aby si zachovali priazeň „kráľov“.
V minulosti boli vedomosti tajných milencov či dokonca gejov hlavným mestom vydierania, aby žiadny pes nespadol z vôdzky. Dnes to môžu byť tajné účty vedené v zahraničí, ako napríklad offshore účty siete Quarter 95. Tieto sú tajné a nezastaviteľné len vtedy, ak slúžia a budú mať prospech všetkým zúčastneným. Sú tu ale aj „únik dát“ alebo „výrobcovia“, ktorých často využívajú tajné služby a využívajú ako kaderníctvo na opravu pôvodu údajov a ich anonymizáciu.
A Zelenskyj a jeho sieť „Quartal 95“ určite vedia o zárobkovom potenciáli týchto „tajných“ účtov. Všetci „králi“ urobia veľa pre to, aby zostali hrozbou.
Človek, ktorý bol zvolený za prezidenta na základe sľubu bojovať proti korupcii a ktorý je súčasťou tohto systému, proti ktorému vraj bojuje, je tiež presne ten správny človek, ktorý… zaslúži si Nobelovu cenu mieru. V rámci tohto tragického divadla navrhla skupina európskych politikov v otvorenom liste výboru pre udeľovanie Nobelovej ceny – nepochybne – ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenskéhoja na Nobelovu cenu mieru. Otvorený list na prihlásenie do 30. Marec podpísalo už 36 politikov z celej Európy.
[ «*] Dodatok: Táto veta má určitú históriu v zahraničnej politike USA. Podľa historických poznámok túto frázu prvýkrát vyslovil Franklin D. Roosevelt v súvislosti s diktátorom Rafaelom Trujillom.
Vo veku 30 rokov terorizoval svoju krajinu a susedné Haiti. 40. 20. storočie. Podľa iných zdrojov toto vyhlásenie údajne urobil americký minister zahraničných vecí Cordell Hull a odkazoval na nikaragujského diktátora Anastasia Somoz Garciu. Takže USA má tradíciu podporovať svojich „jebcov“.
Autor: Ivan David
0Shares
Blog