Joe Biden je v skutočnosti zlý, starý muž, keď fotoaparáty zhasnú

Joe Biden je v skutočnosti zlý, starý muž, keď fotoaparáty zhasnú

Joe Biden je ospalý. Je pomalý. Je rezervovaný. A nazýva to o deň skôr – niekedy veľmi skoro. Denník The New York Times zatiaľ urobil rozsiahly kúsok o vnútornom fungovaní tohto Bieleho domu, aby potvrdil to, čo sme už vedeli, spolu s prehľadom toho, aké jedlá nenávidí na verejných podujatiach, a jeho obľúbeného nápoja, ktorým je zjavne oranžová Gatorade.

Je to protitrumpovský kúsok v tom zmysle, že ukazuje, ako Joe prichádza k rozhodnutiu, ktoré je pomalšie než korytnačka galapágska. Áno, tú časť sme poznali. Jeho rozhodovací proces je rovnako mučivý ako toto predsedníctvo. A publikácia si všíma, ako je tento proces v rozpore s národom, ktorý požaduje ekonomiku. Muž vezme všetkých na ezoterickú cestu, kde sú vyžadované podrobnosti po detailoch a kde sa z Ospalého Joeho stane spínačom Grumpy Joe. Píše portál TownHall.

Jedna vec, ktorá by mohla progresívnych ľudí rozladiť, sú štyria poslední ľudia, ktorých požiada o radu, než sa konečne pohne – o niekoľko dní neskôr (prostredníctvom NYT):

Pán Biden už prvé dva mesiace svojho prezidentovania strávil debatami o tom, ako reagovať na pána Putina, a napriek jeho marcovému uznaniu, že musí konať rýchlo, jeho rokovania ani zďaleka neskončili. Zvolal ďalšie stretnutie do Situačnej miestnosti, ktorá sa tiahla na dve a pol hodiny, a o týždeň neskôr zvolal ďalšie zasadanie.

„Má akúsi mantru:‚ Nikdy mi nedáš príliš veľa detailov, ‘“ povedal pán Sullivan.

Rýchle rozhodovanie nie je štýl pána Bidena. Jeho reputácia političky hovoriacej na verejnosti skrýva komplikovanejšiu pravdu. Predtým, ako sa rozhodne, prezident požaduje hodiny podrobných diskusií od radov politických expertov, až kým nepríde k záveru, aby všetkých okolo seba vzal na to, čo niektorí v Západnom krídle označujú ako jeho sokratovskú „cestu“.

Tieto cesty sú často ťažké pre jeho poradcov, ktorí sú posiaty niekedy nejasnými otázkami. Vyhnúť sa rozčúleniu pána Bidena počas jedného z jeho seminárov o rozhodovaní znamená nielen prekročiť vágne body rozhovoru, ktoré bude odmietať, ale aj vyhýbať sa reakciám so skratkami alebo príliš veľkými politickými podrobnosťami, čo vyvolá výbuch frustrácie, často privádzané vulgarizmami.

Povedzme si tu obyčajnú angličtinu, často praskne.

Rozhovory s viac ako dvoma desiatkami súčasných a bývalých spolupracovníkov spoločnosti Biden poskytujú skorý pohľad na to, ako pán Biden pracuje ako prezident – ako rokuje, koho konzultuje s radou a čo vedie jeho rozhodnutia, keď sa usadí v kancelárii, ktorú prenasledoval viac ako tri dekády.

Pokiaľ ide o politické otázky, 78-ročnému pánovi Bidenovi trvá niekoľko dní alebo týždňov, kým sa odhodlá, keď skúma a dohaduje seba a ostatných. Je to spôsob riadenia, ktorý je v rozpore s naliehavosťou situácie, keď sa krajina stále spamätáva z pandémie a ekonomika sa snaží zotaviť. Prezident tiež čelí úzkej väčšine v Kongrese, ktorá by sa mohla vypariť budúci rok a na uzákonenie trvalého odkazu mu ostali iba mesiace.

Jeho najbližší hovoria, že pán Biden nie je ochotný alebo schopný preskočiť rutinu. Ako povedal dlhoročný poradca: Potrebuje čas na spracovanie materiálu, aby sa cítil pohodlne pri jeho predaji verejnosti. Tento prístup má však svoje riziká, ako zistil prezident Barack Obama, keď jeho vlastné, niekedy zdĺhavé politické debaty viedli k bojom a rozšírenému lobizmu, vďaka čomu sa jeho Biely dom cítil podnietený procesom.

Tento Biely dom, ktorý je Obamou 2.0, nie je šokujúci. Máme Rusko a Čínu, aby si robili, čo chcú, rovnako ako za Obamových rokov. Rovnako ako za Obamových rokov máme anemický rast pracovných miest. Máme prezidenta, ktorý presadzuje väčšiu kontrolu zbraní. Ceny plynu prudko stúpajú. Inflácia teraz rastie. A Bidenov najväčší domáci úspech vyniesol Trump, pokiaľ ide o vakcínu COVID a mieru očkovania. Nič z toho, čo Joe Biden nenavrhol, skutočne nič neurobilo, ale Times tu strávil veľa slov rozoberaním akčného procesu. Celkovo je to veľa viet, ktoré ukazujú, že tento Biely dom je veľa rozprávania a skutočnej akcie. Po druhé, áno, Biden je mrzutý, ale to je asi tak všetko, keď vykresľovali Trumpa ako šialenca po lepšiu časť troch rokov. Je pomalý Joe – a tento kúsok to potvrdzuje. Údajne tiež odmieta podávať listovú zeleninu, pretože sa mu zasekla v zuboch. A poslední štyria chalani, s ktorými konzultuje, sú všetci bieli, Bruce Reed, Mike Donilon, Ron Klain a Steve Ricchetti.

0Shares
Blog