Látkové rúška už nestačia, u britskej mutácie ani respirátor. Nové pravidlá pre covidovú karanténu

Látkové rúška už nestačia, u britskej mutácie ani respirátor. Nové pravidlá pre covidovú karanténu

Docela som čakal takú kravinu, ale nie od hlavnej hygieničky, ale od politikov.

Predovšetkým: Akékoľvek ochrany dýchacích ciest pred aerosóly rúškami a respirátory je technologický nezmysel. Nezmyselnosť spočíva v tom, že účinný záchyt aerosólu cez filtračný materiál je daný jeho pórovitosť (v porovnaní s rozmerom záchytu častíc) a tiež hrúbkou filtračnej vrstvy. Vírus sa nezmenšil, takže blábol pseudovědkyně alias hlavnej hygienický, že niečo nestačí (rúška, respirátor) je pravda v tom zmysle, že to nestačilo ani doteraz, teda takmer rok buzerovania ľudí a mrhanie prostriedkami, a teraz to ešte len objavila tá mysliteľka. Odpor prúdenia vzduchu, ktorý kladie filtračný materiál, aby to malo nejaký zmysel a aerosól bol zachytený, vytvára za filtračné vrstvou podtlak, ktorý rúška aj respirátor rieši podsáváním nečištěného vzduchu netesnosťami celkom jasne zjavnými medzi tvárou a rúškom alebo respirátorom. Účinná ochrana je teda možná len tesniace lícnicou a dobrým filtrom.

Nie je to nič nové, (trochu irónia) ochrana pred chrípkovými vírusmi bola vždy riešená každý rok na jar a na jeseň plynovými maskami zo skladov CO, predsa sa na to pamätáte! Masky sa prideľovali podľa veľkostí, verejná bezpečnosť to kontrolovala a delikventov bez masky ukotvila do väzenia po celú dobu chrípkové vlny a potom navyše museli všetky masky vyčistiť a ukladať do regálov.

Keď budete vystavení teroru mocenských zložiek, ktoré budú presadzovať idiotské nariadenia pseudoodborných diletantov mocenských štruktúr, vzneste dotaz na aktívny policajtov, či by použili respirátor alebo rúšku, napríklad proti dráždivé dymovnicu, ktorú polícia používa proti demonštrantom a možno je použijú aj proti ľudu. Nie je to plyn, je to aerosól oveľa rozmernejších dymových častíc, než je veľkosť vírusu hlavný hygienicky, ale aj vírusov všeobecne. A na ten dráždivý aerosól to nefunguje! Nemôže to fungovať! A tiež sa ten aerosól šíri oveľa ďalej než jej objavná hodnota 1,5 až 2 m. Proste blbosť, Blbosť, umocnený blbosť!

A pretože je to vymáhanie blbosti, nemožno to rešpektovať, ale odsúdiť a vystupovať aktívne proti tuposti mocných. Nebojte sa, stojíme proti hlúposti, nekompetentnosti a svojvôli aparátu, ktorý klame, klame a klame a zreteľne sa postavil proti ľuďom, aby splnil zadanie a úlohy tých mocnejších než sú oni. Je mi ich ľúto, pretože nie sú slobodní, nemajú vlastný názor, šíri klam a zlo, vymenili to za profit ale nemôžu byť šťastní!

Autor: RNDr. Ing. Esentier Vladimír, důchodce s vojenskochemickým vzděláním

0Shares
Blog