Obama a Putin – a ich prínos k svetovému mieru

Obama a Putin – a ich prínos k svetovému mieru

Žiaľ, nemám podrobné informácie o zásluhách prezidenta Obamu alebo prezidenta Putina. Zásluhy čínskeho prezidenta sú dokonca úplne mimo záujmu sveta. Na druhej strane, mnohí aj tu majú v tomto smere jasno a kričia to do sveta.

Prezidenta Putina sa Nobelovej ceny za mier pravdepodobne nedočkáme. Prezident Obama bol pravdepodobne lepší. Súčasný prezident USA to určite potvrdzuje.Bolo to správne.

Čo však vieme o skutočných cieľoch a motiváciách Ruska na Ukrajine?

Vidíme len desaťtisíce zbytočne zabitých ľudí a zničenú ekonomiku na Ukrajine a v mnohých ďalších krajinách. Hovorí sa nám, že aj v našej krajine je vojna, takže určite musíme trpieť za Putinove zverstvá. Bojujeme mávaním vlajkami a hrdosťou na seba. Čokoľvek.

Vyčistili sme naše vojenské sklady od starej munície a zbraní z čias ZSSR. Určite sme pridali aj zvyšky ďalších cenností. Našou špecialitou boli nášľapné míny.

Teraz budeme chcieť nové hračky a pravdepodobne nebudú z Číny. Kúpime pár kusov od Rusov v Izraeli a to bude zatiaľ všetko.

Nemyslím si, že od USA dostaneme niečo zadarmo. Možno dajú niečo Poliakom za nejaké zmiešané jednotky vedené americkými chlapcami. Tu to ešte nebude fungovať. Sme národ podvodníkov.

Kedy sa skončí besnenie, ak bude náš systém sankcií pokračovať ?

Nerozumiem militarizácii našich dní a nerozumiem našim postojom. Účelové klamstvá vrcholia alebo len pokračujú ?

Vie si niekto predstaviť mobilizáciu v našej krajine ? Kam budú mladí ľudia utekať? Do Ruska?

Nemyslím si, že pôjde do krajín EÚ. Dovezieme ostnatý drôt z Číny a postavíme lepšiu hranicu, než mali boľševici. Kamerové systémy vydá alebo dodá Izrael. Svoje skúsenosti už majú z Gazy.

A my budeme v pokoji a chlade čakať na lepšie časy. Možno sa zemská os posunie a my budeme v poriadku.

Autor: Bedřich Dvořák

0Shares
Blog