Ako na lacnú tlač vo firme?

Ako na lacnú tlač vo firme?

Jedným z pilierov úspechu v podnikaní je vedieť optimalizovať svoje výdavky. A nemusí ísť pritom len o veľké položky. Ušetriť sa dá napríklad aj na fungovaní kancelárií. A to aj na zdanlivých drobnostiach.

Laserové tlačiarne sú drahšie, ale to neznamená, že nemôžu byť výhodnejšie

Spočítajte si napríklad, koľko vašu firmu mesačne stojí používanie tlačiarní. Môžeme teraz hovoriť o tom, že by ste mali tlačiť čo najmenej a ušetríte tým financie a zároveň budete opäť o niečo viac ekologický. Ale to, čo reálne potrebujete tlačiť a čo nie, necháme na vás. My sa pozrieme na to ako môže byť tlač čo najekonomickejšia.

Ak náhodou nepatríte k výnimkám a nepotrebujete vo firme tlačiť pokročilejšiu grafiku (a teda tlačíte len dokumenty a grafiku jednoduchú), rozhodne neuvažujte nad inými ako laserovými tlačiarňami. Iste, ich obstarávacia cena je vyššia oproti atramentovým tlačiarňam, ale tlač s nimi je oveľa ekonomickejšia.

Ako to ale je s cenou tonerov oproti atramentovým náplniam? Tu nehľadajte zásadné rozdiely, pohybujú sa v podobných cenových reláciách. Lacné tonery teda kúpite za podobné ceny ako lacné atramentové náplne.

Oveľa viac vytlačených strán za rovnakú sumu

Takže pri laserovej tlači máte drahšiu tlačiareň a cenovo podobnú „farbu“ (v podobe tonerov). Kde je tam tá úspora? Rozdiel je v tom, koľko strán dokážete vytlačiť na jeden toner. Pri 5% pokrytí zvládnu tonery hravo viac ako 2000 strán, zatiaľ čo atramentové náplne nanajvýš pár stoviek.

A keďže stoja podobne, tlač jednej strany s úspornými tonermi OKI (a iných značiek) vás bude stáť oveľa menej, ako by ste tú istú stranu mali tlačiť na atramentovej tlačiarni. Rozdiel v obstarávacej cene tak rýchlo dorovnáte (a prekonáte).

Zdroj obrázka:

Autor: Andrey Arkusha / Shutterstock.com

0Shares
Ekonomika