Ojazdených áut je stále menej, ich ceny by mali rásť aj celý budúci rok

Ojazdených áut je stále menej, ich ceny by mali rásť aj celý budúci rok

28.12.2021 (Webnoviny.sk) – Ceny ojazdených áut podľa odhadov európskeho online trhoviska s jazdenými autami Carvago porastú celý budúci rok.

Počet áut na úrovni krízového roka

Od januára do októbra tohto roka stúpli ceny jazdených áut v priemere o 13 percent. Len za posledné tri mesiace zároveň podľa Carvago klesol počet jazdených automobilov v ponuke o 10 % a dostal sa na úroveň krízového roka 2009.

Zatiaľ čo predtým sa počet ojazdených automobilov každoročne zvyšoval o jedno až tri percentá v pomere k počtu automobilov na cestách, v súčasnosti je počet inzerovaných automobilov rovnaký ako pred 12 rokmi, keď svet zmietala globálna hospodárska kríza. Situácia je teda vážna a bude sa ďalej zhoršovať,“ uviedol k aktuálnemu stavu na trhu jazdených áut zakladateľ a CEO Carvago Jakub Šulta.

Menej automobilov za vyššie ceny

Ako zároveň dodal, problém budú mať najmä ľudia, ktorí odkladali kúpu auta v nádeji, že ceny začnú čoskoro opäť klesať. „Automobilový sektor je jedným z mála segmentov, ktorý v adventnom období neponúka zákazníkom lepšie ceny. Nemôžeme dúfať ani v skutočné zľavy na jazdené vozidlá, ktoré od prvého januára „zostarnú o rok“. Naopak. Automobilov bude ešte menej a budú drahšie,“ skonštatoval.

Carvago je európske online trhovisko jazdených áut. V ponuke má viac ako 650-tisíc vybraných áut a okrem retailového predaja pre koncových zákazníkov pôsobí aj na B2B trhu, kde spolupracuje s viac ako 400 obchodnými partnermi zo 14 krajín Európy. Carvago aktuálne pôsobí na siedmich európskych trhoch.

Viac k témam: Ojazdené autá
Zdroj: Webnoviny.sk – Ojazdených áut je stále menej, ich ceny by mali rásť aj celý budúci rok © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Automobilový priemyseľ