Maloobchodníkom bude túto jeseň chýbať mnoho položiek tovaru

Maloobchodníkom bude túto jeseň chýbať mnoho položiek tovaru

Pripravte sa na to: V obchodoch bude chýbať mnoho položiek tovaru, pretože narušenie dodávateľského reťazca súvisiaceho s COVID opatreniami sa bude ešte zhoršovať.

Vypnutie svetového hospodárstva malo na globálny obchod oveľa väčší dopad, ako si väčšina ľudí dokázala predstaviť. Skutočne zlá správa je, že veci sa budú iba zhoršovať – ​​bude ešte oveľa horšie – skôr, ako sa situácia zlepší.

Posielanie miliárd ľudí domov a zároveň ukladanie príkazov ich firmám, továrňam a odvetviam na zatvorenie namiesto hľadania bezpečných spôsobov, ako im umožniť pokračovať v práci, viedlo k najväčšiemu nedostatku maloobchodného tovaru od druhej svetovej vojny a má to množstvo dôsledkov.

Ak napríklad ľudia nepracujú, neprodukujú nič. Po väčšinu minulého roka stovky miliónov pracovníkov po celom svete neťažili, nečerpali ropu, nevyrábali hotové výrobky, nedodávali výrobky na trh, kde sa mali predať.

Pri opätovnom naštartovaní ekonomík, tie isté podniky a priemyselné odvetvia zistili, že mnohí z ich bývalých pracovníkov, sa presunuli na iné pozície, často v nesúvisiacich odvetviach, čo viedlo k obrovskému nedostatku takmer všetkého.

Dodávatelia spoločností Walmart, Target, Amazon.com a ďalších významných maloobchodných predajcov agentúre Reuters oznámili, že objednávali vianočné objednávky na tovar čínskej výroby na začiatku tohto roka, pretože globálny objem nevybavených zásielok hrozí tým, že v tejto vianočnej nákupnej sezóne bude veľa darčekov chýbať..

Agentúra Reuters vykonala prieskum v USA a Európe u takmer tucta veľkých dodávateľov a maloobchodníkov so všetkým možným tovarom, od hračiek po počítačové vybavenie. Všetci očakávajú niekoľko týždňové oneskorenia v dodávkach tovaru z dôvodu prekážok v preprave, vrátane globálneho nedostatku kontajnerov a nedávneho uzavretia dôležitého juhočínskeho prístavu Yantian, v súvislosti s opatreniami COVID.

“Bude to veľký, veľký zmätok,” povedal agentúre Reuters Isaac Larian, výkonný riaditeľ spoločnosti MGA Entertainment Inc. so sídlom v Los Angeles. Jeho spoločnosť predáva hračky LOL Surprise, Bratz, Little Tikes a ďalšie značky hračiek gigantickému e-taileru Amazon a ďalším kamenným predajcom ako Walmart a Target.

V jeho prípade to nie je tak, žeby neexistovali žiadne produkty na predaj; existujú. Uviazli však vo vnútri kontajnerov na nákladných lodiach, ktoré majú obmedzené miesta v hlavných amerických prístavoch v Los Angeles, New York City a inde, pretože v dokoch je nedostatok pracovných síl, rovnako ako operátorov zariadení a vodičov nákladných vozidiel.

A ak veľkoobchodníci ako Larian nemôžu dostať výrobky pre svojich zákazníkov, „veľmi to poškodí vianočné tržby,“ povedal službe Newswire.

“V mnohých prípadoch sa zasa výrobky hromadia na poschodiach tovární, na parkoviskách skladov, v prístavoch a na železničných staniciach – hrozí viac problémov ako v prípade minuloročných sviatkov, keď veľa vecí dorazilo po Vianociach,” dodala agentúra Reuters.

A deje sa ešte niečo ďalšie: Dopyt je teraz vysoký, pretože viac ľudí opäť pracuje, ale súťaží o menej výrobkov. To je veľmi veľký dôvod, prečo rastie inflácia. Z dôvodu dopytu tiež nie je možné, aby si maloobchodníci vytvorili akýkoľvek skladový inventár, pretože výrobky sa kupujú tak rýchlo, ako sú k dispozícii. A ak nebude k dispozícii žiadny inventár, potom na jeseň bude opäť veľký nedostatok produktov…

Ak na jeseň prídu ďalšie obmedzenia, čo sa s veľkou pravdepodobnosťou očakáva, môžu nastať problémy aj s dostatkom určitých potravín na trhu a na to sa už treba naozaj pripraviť…

zdroj: biosferaklub.info

0Shares
Doprava a infraštruktúra Zaujímavosti