Viaceré dávky zo Sociálnej poisťovne si už môžete nechať posielať na ktorýkoľvek účet v banke

Viaceré dávky zo Sociálnej poisťovne si už môžete nechať posielať na ktorýkoľvek účet v banke

18.7.2022 (Webnoviny.sk) – Viaceré dávky zo Sociálnej poisťovne si už môžu poistenci nechať posielať na ktorýkoľvek účet v banke alebo na účet pobočky zahraničnej banky. Nemusia tak byť majiteľmi účtu. Umožnila to novela zákona o sociálnom poistení s účinnosťou od 1. júna tohto roka. V tlačovej správe o tom informovala Sociálna poisťovňa.

Doteraz mohla Sociálna poisťovňa tzv. krátkodobé dávky vyplácať len vtedy, ak bol príjemca dávky výhradným majiteľom bankového účtu, resp. majiteľom účtu musel byť manžel alebo manželka. Novinka sa týka iba tzv. krátkodobých dávok, teda nemocenských dávok, dávky v nezamestnanosti, garančnej dávky a úrazových dávok s výnimkou úrazovej renty a pozostalostnej úrazovej renty. Dôchodkových dávok sa táto zmena netýka.

„V hotovosti, prostredníctvom Slovenskej pošty, sa spomínané krátkodobé dávky naďalej vyplácajú na adresu určenú príjemcom dávky, resp. na adresu jeho trvalého pobytu,“ dodala poisťovňa.

Viac k témam: Dávky v nezamestnanosti, Garančné dávky, Nemocenské dávky, Úrazové dávky
Zdroj: Webnoviny.sk – Viaceré dávky zo Sociálnej poisťovne si už môžete nechať posielať na ktorýkoľvek účet v banke © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ekonomika