Exprezident Kiska predstavil svoju knihu a obvinil Putina z agresii. Potlesk nezožal

Exprezident Kiska predstavil svoju knihu a obvinil Putina z agresii. Potlesk nezožal

Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska sa premenil na spisovateľa a predstavil svoju knihu, ktorá je založená na jeho vlastných skúsenostiach. Aspoň takto to uviedol sám autor.

Ako vyplýva z informácií na webových stránkach kníhkupectvo, vo výtvoru s názvom Kniha Prezident – Dvadsať dní na prežitie sa opisuje súboj novozvoleného prezidenta s premiérom, ktorého prezidentské ambície zostali nenaplnené. Politický thriller sa odohráva na pozadí vzrastajúceho napätia a vypuknutie konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou.

Kiska k tomu všeobecnému popisu dodal na sociálnej sieti niečo, čo sledujúcich pobúrilo.

„Ukrajina, agresie Putina, krehká sloboda a mier,“ napísal názov k svojmu statusu bývalý slovenský prezident.

Politik poznamenal, že fotografie z Donbasu z východu Ukrajiny ho šokovala a bola inšpiráciou pre opis v jeho knihe, ktorá „je síce fikciou, ale pretkaná krutou realitou“.

„Žijeme v dobe, keď nemusíme riešiť, čo do úst, alebo či zajtra budeme mať doma teplo. Zvádzame boja o svoje práva a moc. Kričíme, keď sa nám niečo nepáči. Zabudli sme, aký cenný je pre nás mier a medzitým vo svete ľudia zažívajú tragédie a vojnu, „stojí v príspevku Kisky.

„Vo svojej knihe Prezident: Dvadsať dní na prežitie chcem upozorniť aj na to, že sloboda a mier nie sú samozrejmosťou. Stále máte možnosť si ju do 28. 9. objednať v predpredaji na

https://www.martinus.sk/?uItem=956123a jedného z vás pozvem na spoločný obed, kde sa môžeme porozprávať aj o tejto dôležitej téme, „obrátil sa na svoje čitateľa politík.

Sledujúci na názory a prezentáciu Kisky čoby spisovateľa zareagovali emotívne.

„Oblbnúť len tie, čo na Ukrajine nikoho nemajú, či v Rusku. Odkedy sa Ukrajina vydala západnej cestou, nemajú tam ani čo jesť. Žiaden sociálny systém, a ak by ste sa zaujímali o Ukrajincov v našich továrňach, prekvapilo by ste oči, koľko z nich je negramotných! „Poukázala na inú skutočnosť Beáta Michalčíková Balážová.

„Putin ??? A čo NATO? „Pýta sa Stefan Kolta.

„Agresia Putina? Vaše pomýlené názory už nikoho nezaujímajú, „odsekla Vanesa Valde.

„Bože môj, Kiska, vy ste fakt buď totálne blbé, čo si nemyslím, alebo len hovoríte ten správny prozápadnú názor. Veď keby Rusko neanektovalo Krym, tak si tam NATO urobí základňu na bývalých ruských letiskách a vojenských prístavoch, čo by si Rusi nemohli dovoliť. O to bližšie by sme už dnes boli k vojne s Ruskom. A dôvod na ruskú agresiu by sa našiel aj potom. Už konečne povedzte ľuďom pravdu, že Ameriku najviac štve, že sa im to na Kryme nepodarilo, „vyzval politika Peter Novák.

0Shares
Knihy Kultúra