Vyšla prvá detská kniha pojednávajúca o transgender dieťaťu

Vyšla prvá detská kniha pojednávajúca o transgender dieťaťu

Calvin bol vždy chlapec, ale svet ho tak neuznával. Taký je príbeh v novej detskej knihe Calvin, o ktorej vydaní informoval portál npr.org.

Autori JR a Vanessa Fordovi ukazujú, ako ich mladý hrdina prechádza zložitými pocitmi transgender dieťaťa a ako sa dostáva k vyjadreniu toho, kým skutočne je. Fordovi sú tiež rodičmi dvoch detí, z ktorých jedno je trans a inšpirovalo ich k napísaniu tejto knihy.

Ich dcéra Ellie túto tému prvýkrát nadhodila krátko po ich piatych narodeninách, rodina je teraz šesť rokov na ceste. „Táto zmena bola pre nás všetkých naozaj prácou lásky a učenia,“ hovorí JR Ford. „Naozaj nám to pomohlo naštartovať to, čo sme potrebovali urobiť, viete, preskúmať celý ten nový lexikón pojmov a slovnú zásobu, rovnako ako: Čo to pre nás znamená, aby sme Ellie naďalej podporovali v jej prechode.“

Hoci je Calvin inšpirovaný dieťaťom manželov Fordových, kniha nie je úplne beletristickým spracovaním ich osobných skúseností. Popisujú aj sieť rodín s ďalšími deťmi, ktoré prešli transformáciou a hovoria o svojich skúsenostiach.

Zdroj: npr.org

0Shares
Knihy Kultúra Šokujúce