Messi je takmer mesiac bez zmluvy, na tréningu FC Barcelona by sa však už mal objaviť

Messi je takmer mesiac bez zmluvy, na tréningu FC Barcelona by sa však už mal objaviť

29.7.2021 (Webnoviny.sk) – Argentínsky futbalista Lionel Messi je bez zmluvy už takmer mesiac a stále oficiálne neprišlo k podpisu nového kontraktu medzi argentínskym ofenzívnym klenotom a španielskym veľkoklubom FC Barcelona.

Podľa španielskych médií by sa tak malo udiať v najbližších dňoch, keďže 34-ročný Messi sa po dovolenke v Miami a Dominikánskej republike už vrátil do metropoly Katalánska. Vzápätí však odcestoval na Ibizu, kde jeho najbližší a rodina Luisa Suáreza oddychujú medzi sezónami.

K A-tímu sa v príprave na novú sezónu nepridá Messi skôr, ako podpíše novú zmluvu. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo by sa tak mohlo stať v pondelok 2. augusta.

Doladenie detailov

V polovici júla mediálnym priestorom prebehli správy, že obe strany sa dohodli na podmienkach spolupráce dlhej päť rokov. Doladiť bolo potrebné len detaily spojené so ziskom licencie pre FC Barcelona v La Lige.

„Leo Messi podpíše na päť rokov,“ informoval denník Mundo Deportivo niekoľko dní po tom, ako reprezentácia Argentíny na čele s Messim ovládla juhoamerický futbalový šampionát Copa América.

Nezískal trofej

Zo skúseného futbalistu tým mala spadnúť ťarcha, ktorá ho ťažila počas celej kariéry. Až 10. júla 2021 totiž s Argentínou nezískal významnú trofej. A možno aj to urýchlilo rokovania o pokračovaní mimoriadne plodnej spolupráce.

Messi je súčasťou FC Barcelona od septembra 2000, teda viac ako 20 rokov. Za ten čas bol strojcom mnohých úspechov FC Barcelona vrátane desiatich titulov v La Lige a štyroch v Lige majstrov.

Súčasťou novej zmluvy údajne bude výkupná klauzula vo výške 350 miliónov eur. Argentínsky futbalista tiež vraj súhlasil so znížením platu v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi o viac ako polovicu.

Viac k témam: kontrakt, La Liga, zmluva
Zdroj: Webnoviny.sk – Messi je takmer mesiac bez zmluvy, na tréningu FC Barcelona by sa však už mal objaviť © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Futbal