Nemeckí tréneri spoznali trest za falošné potvrdenia o očkovaní, poškvrnili svoju funkciu

Nemeckí tréneri spoznali trest za falošné potvrdenia o očkovaní, poškvrnili svoju funkciu

27.1.2022 (Webnoviny.sk) – Už bývalý tréner nemeckého futbalového klubu Werder Brémy Markus Anfang a jeho vtedajší asistent Florian Junge dostali od disciplinárky Nemeckého futbalového zväzu (DFB) dištanc za to, že ešte v roku 2021 si zaistili falošné potvrdenie o očkovaní proti ochoreniu COVID-19.

Poškvrnili funkciu vzoru

Anfang nesmie vo futbale zastávať žiadnu pozíciu po dobu jedného roka a musí zaplatiť pokutu 20-tisíc eur, Junge obišiel so zákazom činnosti na 10 mesiacov a pokutou 3-tisíc eur.

Markus Anfang a Florian Junge významne poškvrnili funkciu vzoru, ktorým by tréneri mali byť,“ uvádza sa v stanovisku DFB.

Spomenutá dvojica použila falošné potvrdenia, aby nemusela podstupovať pravidelné testovanie nariadená vedením II. bundesligy, a tiež ho prezentovali zdravotníckym úradom, aby po kontakte s osobou nakazenou koronavírusom nemuseli ísť do karantény.

Po prevalení kauzy odstúpili

Kauza sa prevalila v novembri 2021, obaja spomenutí muži potom odstúpili zo svojich funkcií. Anfang s Jungem priznali vinu a súčasťou toho bude od júna 2022 podmienečný odklad zákazu. Od úvodu ročníka 2022/2023 majú šancu nájsť si nového zamestnávateľa.

Aktuálne je v Nemecku potrebné potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19 na to, aby osoby mohli vstúpiť do reštaurácií či ďalších verejných priestorov.

Viac k témam: Falšovanie dokumentov, Očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemeckí tréneri spoznali trest za falošné potvrdenia o očkovaní, poškvrnili svoju funkciu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Futbal