Neymar nestihne ani zápas proti Kamerunu, lekár tímu neuviedol čas jeho návratu. Brazílčania sa sťažujú na trávnik

Neymar nestihne ani zápas proti Kamerunu, lekár tímu neuviedol čas jeho návratu. Brazílčania sa sťažujú na trávnik

30.11.2022 (Webnoviny.sk) – Hviezdny útočník Neymar nenastúpi v piatkovom záverečnom zápase Brazílie v G-skupine futbalových majstrovstiev sveta v Katare proti Kamerunu. Tímový lekár Rodrigo Lasmar povedal, že 30-ročný hráč Paríža Saint-Germain sa dovtedy nestihne zotaviť.

Viac o téme: MS vo futbale 2022 v Katare

Neymar maróduje s poškodenými väzmi v pravom členku po tom, ako sa zranil vo štvrtkovom úvodnom dueli na šampionáte proti Srbsku (2:0). V pondelok preto v druhom stretnutí skupinovej časti nečelil Švajčiarsku (1:0) v stretnutí, v ktorom si „kanárici“ zabezpečili postup do osemfinále.

Zahrá si ešte na majstrovstvách?

Lasmar neuviedol časový harmonogram Neymarovho návratu a nepovedal, či sa hráč vôbec vráti do akcie počas majstrovstiev sveta.

Brazílsky trénerský štáb však v utorok zdupľoval, že v Katare ešte očakáva štart Neymara, ktorému len dva presné zásahy chýbajú na vyrovnanie historického rekordu Pelého v počte gólov za Brazíliu (77).

Proti Kamerunu si nezahrajú viacerí

Lekár brazílskeho mužstva uviedol, že proti Kamerunu nenastúpia ani pravý obranca Danilo, ktorý si lieči zranenie členka a ľavý obranca Alex Sandro, ktorý pre svalové zranenie nedohral zápas proti Švajčiarsku. Lasmar taktiež neposkytol očakávaný čas zotavenia v prípade Danila a Alexa Sandra.

Fotogaléria: Neymar

Brazília sa sťažovala na trávnik na Štadióne 974, kam by sa mohla vrátiť v osemfinále, ak skončí na prvom mieste vo svojej skupine. Brazílska výprava uviedla, že požiada Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby konala a zabezpečila zlepšenie podmienok.

Viac k témam: Futbalové zápasy, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2022 v Katare, Zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Neymar nestihne ani zápas proti Kamerunu, lekár tímu neuviedol čas jeho návratu. Brazílčania sa sťažujú na trávnik © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Futbal