RB Lipsko a FC Liverpool odohrajú prvé osemfinále Ligy majstrov v Budapešti, rozhodla UEFA

RB Lipsko a FC Liverpool odohrajú prvé osemfinále Ligy majstrov v Budapešti, rozhodla UEFA

7.2.2021 (Webnoviny.sk) – Prvé osemfinále futbalovej Ligy majstrov medzi tímami RB Lipsko a FC Liverpool odohrajú namiesto Lipska v Budapešti. Dejiskom súboja bude Puskás Aréna v maďarskej metropole.

Rozhodla o tom Európska futbalová únia (UEFA) po tom, čo nemecké úrady vzhľadom na opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu odopreli hráčom FC Liverpool vstup do ich krajiny. UEFA o tom informuje na svojom webe.

Maďarsko dáva výnimku

Cestujúci prichádzajúci z Veľkej Británie majú až do 17. februára zákaz vstupu na územie Nemecka z dôvodu mutácie koronavírusu, ktorá je klasifikovaná ako obzvlášť nákazlivá.

Nemecké úrady neoblomne neposkytli výnimku ani profesionálnym športovcom. A to napriek tomu, že ich súťaže sa konajú v tzv. bubline s prísnymi hygienickými pravidlami.

Pôvodne sa uvažovalo o možnostiach odohrať prvý duel osemfinále LM v Salzburgu či Londýne, neskôr do úvahy prichádzali aj poľské mestá Gdansk a Krakov. Napokon sa UEFA zhodla na Budapešti.

Aj pre Maďarsko platia minimálne do 1. marca kontroly na vnútorných hraniciach a tiež prísne nariadenia o vstupe do krajiny. Profesionálni športovci sú však na rozdiel od Nemecka nositeľmi výnimky v tzv. koronavírusových protokoloch.

Odvety prídu na rad v marci

Osemfinálová fáza LM 2020/2021 odštartuje práve v utorok 16. 2. duelmi RB Lipsko – FC Livepool a FC Barcelona – Paríž Saint-Germain.

O deň neskôr prídu na rad zápasy FC Porto – Juventus Turín a FC Sevilla – Borussia Dortmund.

Na ďalší týždeň prvú polovicu osemfinálového programu LM dokončia súbojmi: Atlético Madrid – FC Chelsea a Lazio Rím – Bayern Mníchov (23. 2.), resp. Atalanta Bergamo – Real Madrid a Borussia Mönchengladbach – Manchester City (24. 2.).

Odvety sa budú konať v dňoch 9.- 17. marca.

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – RB Lipsko a FC Liverpool odohrajú prvé osemfinále Ligy majstrov v Budapešti, rozhodla UEFA © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Futbal