Slováci už poznajú dejiská kvalifikácie MS 2022, na jeseň pocestujú do Ľubľany, Kazane aj Osijeku

Slováci už poznajú dejiská kvalifikácie MS 2022, na jeseň pocestujú do Ľubľany, Kazane aj Osijeku

29.6.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenskí futbalisti už spoznali dejiská troch jesenných zápasov na ihriskách súperov v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta do Kataru 2022. Prvého septembra sa zverenci trénera Štefana Tarkoviča predstavia v Ľubľane proti Slovincom, 8. októbra si zahrajú v Kazani proti Rusom a 11. októbra vybehnú v Osijeku proti domácim Chorvátom.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2022 v Katare

V úplne poslednom zápase kvalifikačnej H-skupiny sa slovenskí futbalisti predstavia 14. novembra na Malte. A tá zrejme nemá inú možnosť ako hrať vo svojom hlavnom meste La Valette. Informoval o tom oficiálny web SFZ.

Na štadióne v Ľubľane už Slováci hrali

V prvý septembrový deň sa Slováci predstavia v Slovinsku proti domácej reprezentácii na štadióne v Ľubľane. Šestnásťtisícová aréna je domovským stánkom Olimpie Ľubľana, slovinská futbalová reprezentácia ňom odohrala od jeho vzniku v roku 2010 doteraz 36 medzištátnych stretnutí.

Slovensko sa na štadióne s prezývkou „Zmajevo gnezdo“ (Dračie hniezdo) predstavilo 8. októbra 2016 v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018, vtedajší tím trénera Jána Kozáka podľahol domácemu výberu 0:1.

Slováci si to rozdajú aj s Rusmi

Októbrový trojzápasový asociačný termín odštartuje tím trénera Tarkoviča v Kazani duelom proti Rusku.

45-tisícová „Ak Bars Arena“ je domovským stánkom Rubinu Kazaň, v roku 2017 bola dejiskom štyroch stretnutí Pohára konfederácií FIFA, o rok neskôr hostila šesť zápasov záverečného turnaja MS 2018.

Štadión v Osijeku čoskoro nahradí nový

Na štadióne s názvom „Gradski Vrt“ (Mestská záhrada) v Osijeku odohrá slovenská reprezentácia kvalifikačný duel proti domácemu Chorvátsku. Sedemnásťtisícový štadión je domovským stánkom klubov NK Osijek a Fortuna VNO Osijek, pred desiatimi rokmi bol súčasťou spoločného projektu Maďarska a Chorvátska v súvislosti s kandidatúrou na usporiadanie Eura 2012.

Štadión bol otvorený už v roku 1980, o osemnásť rokov neskôr pribudli stožiare s umelým osvetlením, v roku 2005 prešiel ďalšou rekonštrukciou. Októbrový kvalifikačný duel bude pravdepodobne jedným z posledných medzištátnych stretnutí na tomto štadióne, už o rok by mal byť v Osijeku slávnostne otvorený nový „Pampas Stadium“.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2022 v Katare
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci už poznajú dejiská kvalifikácie MS 2022, na jeseň pocestujú do Ľubľany, Kazane aj Osijeku © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Futbal