Svitko si na Rely Dakar polepšil o dve priečky, Price mal pád a previezli ho vrtuľníkom do nemocnice

Svitko si na Rely Dakar polepšil o dve priečky, Price mal pád a previezli ho vrtuľníkom do nemocnice

12.1.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 12. januára 16:01

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko na Rely Dakar 2021 v Saudskej Arábii obsadil v utorkovej 9. etape napokon 11. priečku a v celkovej klasifikácii poskočil z 12. na 10. pozíciu.

Deviatu etapu vyhral Benavides

Tridsaťosemročného Žaškovčana jazdiaceho na KTM aj jeho konkurentov v utorok vyzvalo 597 kilometrov so štartom aj cieľom v Neome, jazdci mali prekonať 465 km meraných úsekov.

Na účastníkov púštneho dobrodružstva čakajú už len tri etapy, podujatie vyvrcholí v piatok v Džidde.

Deviatu etapu vyhral Argentínčan Kevin Benavides pred Američanom Rickym Brabecom (+1:18 min), tretí skončil líder celkového poradia Čiľan José Ignacio Cornejo Florimo (+1:34 min).

Svitko stráca na lídra vyše hodinu

Svitko podľa prvých informácií za utorkovým víťazom zaostal o takmer hodinu (+58:40 min), napokon vo výsledkoch pri jeho mene svieti strata 27:59 min. Cornejo Florimo má v celkovom poradí náskok 11:24 min pred Benavidesom, tretí je Brit Sam Sunderland (+14:34 min). Skúsený Slovák stráca na lídra už 1:14:07 h.

Ďalší slovenský zástupca v kategórii motocyklov Erik Vlčák v utorok obsadil 41. pozíciu (+2:08:44 h) a v celkovom poradí mu patrí 42. priečka ( +16:03:13 h). V súťaži motocyklov už len mimo poradia štartuje aj Martin Benko. Smolu mal po pondelku druhý muž celkového poradia motocyklov Austrálčan Toby Price, ktorý v utorok spadol a z trate ho museli vrtuľníkom transportovať do nemocnice.

V súťaži automobilov v utorok zvíťazil Francúz Stéphane Peterhansel a v celkovom poradí vedie o 17:50 min pred Katarčanom Nasserom Al-Attiyahom, ktorý v utorok skončil druhý a za konkurentom zaostal o rovných 12 minút. Medzi štvorkolkami sa na čele udržal Argentínčan Manuel Andújar, medzi kamiónmi je stále lídrom Rus Dmitrij Sotnikov.

Viac k témam: Rely Dakar
Zdroj: Webnoviny.sk – Svitko si na Rely Dakar polepšil o dve priečky, Price mal pád a previezli ho vrtuľníkom do nemocnice © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
MOTOR šport