Balážová s Pištejom už majú v mixe istotu miestenky na OH v Tokiu, na olympiáde chcú prekvapiť

Balážová s Pištejom už majú v mixe istotu miestenky na OH v Tokiu, na olympiáde chcú prekvapiť

6.5.2021 (Webnoviny.sk) – Okrem Wang Janga sa na olympijských hrách v japonskom Tokiu s definitívnou platnosťou predstavia v stolnom tenise aj Ľubomír Pištej a Barbora Balážová. Medzinárodná stolnotenisová federácia (ITTF) to mailom potvrdila Slovenskému stolnotenisovému zväzu (SSTZ) vo štvrtok ráno.

Pištej s Balážovou získali právo štartu pod piatimi kruhmi v miešanej štvorhre na základe postavenia v rebríčku olympijskej kvalifikácie, v ktorom im patrí šiesta priečka. SSTZ o tom informoval prostredníctvom tlačovej správy.

Majú veľké ambície

„Padol nám kameň zo srdca, hoci informáciu, že postavenie v rebríčku bude Ľubovi s Bašou stačiť, vieme už viac ako rok. Tri roky sme poctivo pracovali a snažili sa toto dosiahnuť, takže zoficiálnenie ich postupu je prirodzené vyústenie nášho úsilia. V mixe sa na OH 2021 predstaví šestnásť párov, my tam ideme zo šiestej pozície a máme vyššie ambície ako sa len zúčastniť na tomto vrcholnom podujatí, ktorý je sviatkom všetkých športovcov,“ uviedol reprezentačný tréner SR Jaromír Truksa.

Vdýchli si aj Balážová s Pištejom. „My sme to vedeli viac-menej rok. Samozrejme, keď je to potvrdené na oficiálnej listine, tak to už niečo znamená. Našou ambíciou bude zahrať čo najlepšie a minimálne potvrdiť rebríčkové postavenie, ale máme vyhliadky aj na prekvapenie. Chceme sa o to pokúsiť a určite spravíme pre to maximum,“ povedala Barbora Balážová, ktorá štartovala aj na OH 2016 v Riu de Janeiro.

Balážová aj v dvojhre

Pišteja čaká olympijská premiéra. „Je to očakávaná správa, na ktorú sme čakali dosť dlho, ale napokon sme sa dnes aj dočkali. Vyvoláva to vo mne pocit spokojnosti, lebo máme za sebou dlhú cestu. Stálo nás to veľa driny a chcelo to počas uplynulých rokov zúčastňovať sa na turnajoch a dosahovať konštantne dobré výsledky. Už sme však konečne tam a teraz sa musíme čo najlepšie pripraviť na to, aby sme dosiahli svoj cieľ. Všetci vieme, aký je. Sme šiesty pár na svete, takže v Tokiu treba dosiahnuť výsledok, ktorý by zarezonoval medzi športovou verejnosťou,“ vyhlásil Pištej.

Balážová sa na OH v Tokiu pravdepodobne predstaví aj v o dvojhre. „Na potvrdenie štartu v súťaži jednotlivcov si budem musieť ešte pravdepodobne do začiatku júna počkať, kým to bude oficiálne. Čakala som však rok, takže tých ďalších pár dní ma už nezabije,“ doplnila Balážová.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Balážová s Pištejom už majú v mixe istotu miestenky na OH v Tokiu, na olympiáde chcú prekvapiť © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ostatné športy