CopyLeaders Prievidza, s hviezdnym trénerom i hráčmi, mieria na vrchol

CopyLeaders Prievidza, s hviezdnym trénerom i hráčmi, mieria na vrchol

24.3.2022 (Webnoviny.sk) – Smelé ambície, kvalitní hráči a prepracovaná stratégia. Futsalový klub CopyLeaders Prievidza sa derie medzi elitné slovenské kluby. Začínali doslova „na lúke“, v obci Kanianka a teraz sa netaja tými najvyššími cieľmi, víťaziť v zápasoch európskej Ligy Majstrov.

Cestu dopredu začali raziť už v roku 2013 a po ôsmich rokoch to vyzeralo na otáznu budúcnosť klubu. V aktuálnej sezóne začal prvoligový futsalový klub písať novú kapitolu svojej existencie. Základom zmien bol vstup generálneho partnera spoločnosti CopyLeaders SE.

Finančná aj športová stabilita

S nimi prišla nielen finančná, ale aj športová stabilita. Základným stavebným kameňom bolo angažovanie chorvátskeho trénera Marina Jukiča, ktorý pôsobil v chorvátskom tíme MNK Olmissum Omiš, ktorý pravidelne hrával európsku Ligu Majstrov ako majster chorvátskej ligy.

Klubové míľniky

2013 – zZaloženie klubu ako amatérsky klub TNF Mia San Mia Kanianka

2015 – zaregistrovanie klubu ako občianske združenie

2018 – vstup klubu do štruktúr slovenského futsalu

2019 – postup do futsalovej extraligy

2020 – premenovanie klubu na TNF Prievidza

2021 – v auguste zmena vlastníka klubu a tiež názvu na CopyLeaders Prievidza

Po odchode z tímu chorvátskeho majstra som si plánoval dať polročnú prestávku od futsalu a venovať sa naplno trénerským školeniam. Ozval sa mi však prezident prievidzského klubu Juraj Piták. Je to ambiciózny človek a dokázal ma presvedčiť, aby som prijal jeho ponuku. Súhlasil som, pretože som videl, že to je dlhodobý projekt, ktorý neskončí o rok či dva. Bola rozbehnutá sezóna, ale pri rozhovore sme si sadli, zhodli sme sa na tom, ako by mali veci fungovať. A tak sme sa pustili do práce. Prvé dni boli naozaj ťažké. Potešil som sa, keď som videl koľko mladých hráčov v šatni je pripravených trénovať a učiť sa nové veci. To mi dodalo ešte väčšiu motiváciu k práci v Prievidzi. Za päť mesiacov sa nám podarilo zmeniť celý herný obraz klubu na profesionálnu úroveň,“ prezradil tréner CopyLeaders Prievidza Marin Jukič.

S posilami na víťaznej vlne

„Pred desiatimi rokmi som pôsobil v Česku, takže nemáme medzi sebou ani jazykovú bariéru. Futsal na Slovensku má veľkú budúcnosť, nakoľko dosiahol historický úspech na posledných majstrovstvách Európy. Je tu veľa mladých talentovaných hráčov, ktorí budú v budúcnosti obliekať reprezentačný dres. Aj my sa chceme pričiniť o to, aby sa futsal dostal na vyššiu úroveň. Verím, že vďaka tomu dokážeme v našej lige udržať viacero mladých futsalistov a súťaž bude ešte atraktívnejšia,“ doplnil.

Najbližší program:

26. marca o 17.45: Makroteam Žilina – CopyLeaders Prievidza
14. apríla o 20.00: MIBA Banská Bystrica – CopyLeaders Prievidza
22. apríla o 20.15: CopyLeaders Prievidza – Futsal Team Levice

Pod jeho vedením si okamžite CopyLeaders Prievidza pripísal víťazstvo v extralige proti Komárnu (8:3). Následne prišla prehra v Košiciach, ale aj cenný triumf nad Pinerolou Bratislava, kde sa už ukazoval rukopis trénera Jukiča.

Do povinnej pauzy, keď sa pre koronavírus prerušila súťaž, ešte Prievidžania prehrali s Banskou Bystricou i Levicami, ale stopka paradoxne pomohla CopyLeaders Prievidza, ktorá ulovila hneď niekoľko zahraničných posíl. Prvými hviezdami boli Zvonimir Horvat a Filip Petrušić.

Týždeň pred prvým zápasom v tomto roku získali Hornonitrania aj ďalšiu akvizíciu, do kabíny zavítal brankár z Bosny a Hercegoviny Bekir Hodzič. To prinieslo aj prvé ovocie v podobe výhry s Novými Zámkami (6:1).

Vstup do sezóny s ťažkosťami

Kvarteto nových hráčov napokon uzavrel Bosniak Almedin Bundavica, ktorý hral na majstrovstvách Európy. „Noví hráči naplnili moje očakávania a verím, že aj očakávania vedenia a fanúšikov klubu. Bez problémov zapadli do systému hry a trénovania, čím mi uľahčili prácu. Som rád, že ich v šatni dobre prijali a dobre spolupracujú s domácimi hráčmi. Svojimi skúsenosťami, vedomosťami a talentom pomáhajú celému tímu zlepšovať sa, o čom svedčí aj výsledok v prvých šiestich zápasoch jarnej časti sezóny. Dúfam, že ich budú obchádzať zranenia a do konca sezóny zo seba vydajú spolu so zvyškom tímu maximum,“ uviedol kormidelník Jukič.

Už s vycibreným kádrom začali Prievidžania budiť strach u súperov. Postupne zvíťazili doma s Novými Zámkami (6:1), na palubovke 4.FSC UK Bratislava (9:0), v Komárne (11:2), doma s Košicami (4:1), v Bratislave s Pinerolou (8:2) a doma so Žilinou (6:1).

„Do sezóny sme vstupovali s ťažkosťami, ktoré sa postupne odbúravali. V tom čase bolo našou ambíciou stabilizovať klub po personálnej a najmä hráčskej stránke a dostať sa do play-off. Po príchode trénera Jukića začalo družstvo herne napredovať. Futsalová kvalita začala stúpať, čo ocenili aj súperi v zápasoch, ktoré sme hrali pred prerušením sezóny. V januárovom prestupovom období prišli štyria zahraniční hráči. Zapadli veľmi dobre do kolektívu a pozdvihli úroveň našej hry na vyšší level. Na základe výsledkov sa ambície klubu zmenili. Momentálnym cieľom je minimálne postup do semifinále ligy. Tento tím na to určite má,“ predostrel ciele CopyLeaders Prievidza manažér klubu Tomáš Nagy.

Zdroj: Webnoviny.sk – CopyLeaders Prievidza, s hviezdnym trénerom i hráčmi, mieria na vrchol © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ostatné športy