Vlhová dostala pochvalu od Shiffrinovej. Slovenka prezradila svoje ciele, chce najmä uspieť na zimnej olympiáde

Vlhová dostala pochvalu od Shiffrinovej. Slovenka prezradila svoje ciele, chce najmä uspieť na zimnej olympiáde

29.11.2021 (Webnoviny.sk) – Nechýbalo veľa a Petra Vlhová by pripravila Mikaelu Shiffrinovú o neporaziteľnosť na domácom snehu v slalome.

Po prvom kole nedeľňajších pretekov Svetového pohára v Killingtone Slovenka viedla nad Američankou o dve desatiny sekundy a po dvoch víťazných zárezoch z fínskeho Levi sa hotovala dovŕšiť víťazný slalomový hetrik.

Veľká chyba v druhom kole, po ktorej na sekundu stratila rýchlosť, ju napokon stála možný triumf. V cieli sa však tešila aj z druhého miesta za veľkou americkou rivalkou.

Chyby sa stávajú

„Je to šport, a keď riskujete, chyby sa stávajú. Som šťastná aj z druhého miesta, hoci som v Killingtone skončila druhá už po štvrtý raz. Je to oukej, lebo to mohlo dopadnúť oveľa horšie. Veľa nechýbalo a ocitla by som sa mimo trate,“ uviedla Petra Vlhová pre americké médiá.

Na otázku, s akým cieľom vstupovala do pretekov v Killingtone, kde dosiaľ v najtočivejšej disciplíne zjazdového lyžovania víťazila iba Shiffrinová, 26-ročná Liptáčka odpovedala: „Od rána som sa cítila dobre a chcela som vyhrať. Stále sa snažím jazdiť čo najrýchlejšie, maximálne do toho tlačiť a urobiť všetko na trati čo najlepšie.“

S Vlhovou je to najväčšia možná šou

Shiffrinová sa piatym víťazstvom v slalome v Killingtone sa v istej štatistike dotiahla práve na Vlhovú a aj Švédku Anju Pärsonovú, ktorá už dávnejšie ukončila svoju úspešnú kariéru. Oficiálny web FIS pripomína, že Pärsonová v slovinskom Maribore a Vlhová nedávno vo fínskom Levi dosiahli po päť slalomových triumfov v rovnakom dejisku pretekov SP.

„Každý, kto sa pozeral na tieto preteky, musel si to užívať. Skvelá atmosféra, ale aj skvelé lyžovanie. S Vlhovou je to vždy najväčšia možná šou v našom športe. Ona nielen tvrdo pracuje a dobre lyžuje, ale myslí aj na jemné detaily. Ona a jej tím už dnes majú všetko, čo potrebujú, preto naďalej posúvajú svoje hranice. Ja sa so svojím tímom snažím o to isté. Každé preteky sú pre nás dve veľkou skúškou s množstvom nervov,“ skonštatovala Shiffrinová pochvalne na adresu Vlhovej.

Majú veľký náskok pred súperkami

V úvodných troch slalomoch novej sezóny dvakrát zvíťazila Vlhová pred Shiffrinovou a raz Shiffrinová pred Vlhovou. V hodnotení disciplíny si už teraz obe vytvorili veľký náskok pred súperkami. Tretia Nemka Lena Dürrová zaostáva za Vlhovou o 115 a za Shiffrinovou o 95 bodov.

Slovenka však odmieta špekulácie, že táto sezóna v slalome bude len o nich dvoch. „Nie je to len o mne a Mikaele. Je tu veľa dobrých dievčat a pred nami ešte množstvo pretekov. Treba si udržať chladnú hlavu a pokojnú myseľ,“ podotkla Vlhová.

Ciele Vlhovej

Američania sa obhajkyne veľkého glóbusu vo Svetovom pohári spýtali aj na ciele v aktuálnej – olympijskej sezóne a Vlhová zopakovala už známe fakty.

„Platí to, čo som povedala pred začiatkom sezóny. Sústredím sa vo Svetovom pohári na slalom a obrovský slalom a najmä chcem uspieť na zimných olympijských hrách. Ak by som po nich ešte zostala v hre o veľký glóbus, išla by som do toho. Teraz to však nie je moja priorita.“

Slovenka na záver potvrdila, že najbližšie preteky SP v závere tohto týždňa v kanadskom Lake Louise budú bez nej. Ženy by tam mali absolvovať úvod sezóny v rýchlostných disciplínach, konkrétne dvakrát zjazd a raz super G.

Namiesto toho zostane Vlhová ešte pár dní trénovať v USA. Po návrate do Európy bude Svetový pohár žien pokračovať 11.- 12. decembra vo švajčiarskom St. Moritzi, kde prídu na rad dve podujatia v super G.

Viac k témam: Killington, Levi, Svetový pohár alpských lyžiarov v Killingtone
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová dostala pochvalu od Shiffrinovej. Slovenka prezradila svoje ciele, chce najmä uspieť na zimnej olympiáde © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ostatné športy