Zlatý strelec Foroughi bol možno v teroristickej organizácii, zástupcovia športovcov žiadajú vylúčenie Iránu z olympiády

Zlatý strelec Foroughi bol možno v teroristickej organizácii, zástupcovia športovcov žiadajú vylúčenie Iránu z olympiády

27.7.2021 (Webnoviny.sk) – Pár dní po triumfe Iránca Javada Foroughiho vo vzduchovej pištoli na olympijských hrách v Tokiu padli tvrdé slová na adresu nového olympijského šampióna.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Online prenos (minúta po minúte)

Zástupcovia športovcov Medzinárodného olympijského výboru vzniesli proti 41-ročnému Foroughimu obvinenie, že vo svojej krajine bol členom teroristickej skupiny. Ak sa to preukáže, žiadajú vylúčenie Iránu z OH 2020. Informáciu priniesol web švajčiarskeho denníka Blick.

V pivnici sa údajne naučil strieľať

Foroughi bol roky členom Iránskej revolučnej gardy, ktorú v USA klasifikujú ako teroristickú organizáciu. Čo presne tam robil, je predmetom diskusií. Podľa iránskych štátnych médií pracuje ako zdravotný brat v nemocnici v iránskom hlavnom meste Teherán.

Tam sa vraj v pivnici naučil strieľať. V jednom z televíznych rozhovorov mal Foroughi priznať, že slúžil počas vojny v Sýrii v elitných jednotkách Revolučnej gardy Quds-Force. Tie slúžili v občianskej vojne na obranu prezidenta Bašára Asada.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 27. júl (fotografie)

Bol súčasťou strážnej služby

„Zlatý strelec uviedol, že bol tam v strážnej službe a za úlohu mal aj prípravu na protiútoky zo strany súperov. Ak by aj bola toto všetko pravda, zlatú medailu už Foroughovi nevezmú. Na tom by už nič nezmenil ani medzinárodný protest,“ doplnil web blick.ch.

Vo vzduchovej pištoli na OH 2020 súťažil aj Slovák Juraj Tužinský. Úradujúci majster Európy nezvládol kvalifikáciu a skončil na 27. mieste.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, športová streľba – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021, teroristická organizácia, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Zlatý strelec Foroughi bol možno v teroristickej organizácii, zástupcovia športovcov žiadajú vylúčenie Iránu z olympiády © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ostatné športy