Polášek a Peers postúpili do štvrťfinále štvorhry, súperom z Nemecka dovolili iba tri gemy

Polášek a Peers postúpili do štvrťfinále štvorhry, súperom z Nemecka dovolili iba tri gemy

23.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský tenista Filip Polášek sa naďalej drží v „deblovom“ pavúku na Australian Open v Melbourne. Spoločne s Austrálčanom Johnom Peersom postúpili už do štvrťfinále na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny, keď si v nedeľňajšom osemfinálovom dueli poradili s nemeckým duom Kevin Krawietz a Andreas Mies.

Favorizované turnajové päťky od úvodu potvrdzovali papierové prognózy. V oboch setoch „brejkli“ súperov zhodne dvakrát a napokon triumfovali pomerne jednoznačne 6:1, 6:2. Polášek s Peersom sa vo štvrťfinále stretnú s tretím nasadeným španielsko-argentínskym duom Marcel Granollers-Pujol a Horacio Zeballos.

Zápas osemfinále trval 67 minút a postupujúci hráči prestrieľali svojich súperov vo víťazných úderoch 36-14. Svetová deviatka vo štvorhre Polášek je obhajca titulu na Australian Open, vlani sa tešil ešte po boku Chorváta Ivana Dodiga.

Slovenský tenis má v hre na Australian Open aj Viktóriu Kužmovú v ženskej štvorhre. Spoločne s Ruskou Verou Zvonariovovu ako nasadené šestnástky zabojujú v pondelok o postup do štvrťfinále. Ich súperkami budú dvojky „pavúka“ z Japonska Šuko Aojamová a Ena Šibaharová.

Viac k témam: Australian Open v Melbourne, grandslamový turnaj
Zdroj: Webnoviny.sk – Polášek a Peers postúpili do štvrťfinále štvorhry, súperom z Nemecka dovolili iba tri gemy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Tenis