Tenistky už nebudú musieť na Wimbledone nosiť spodnú bielizeň bielej farby, rozhodol All England Club

Tenistky už nebudú musieť na Wimbledone nosiť spodnú bielizeň bielej farby, rozhodol All England Club

18.11.2022 (Webnoviny.sk) – Organizátori grandslamového tenisového turnaja v londýnskom Wimbledone už nebudú od hráčok vyžadovať, aby nosili spodnú bielizeň bielej farby, ako to bolo ešte na tohtoročnej edícii.

All England Club vo štvrtok poľavil zo svojho striktného pravidla o tom, že všetci účastníci podujatia musia mať čisto biely odev. Ženám a dievčatám umožní obliecť si aj tmavšiu spodnú bielizeň, aby sa cítili pohodlnejšie napríklad počas menštruácie.

Ostatné zostáva po starom

„Rozhodli sme upraviť pravidlá po diskusiách s WTA, výrobcami oblečenia a zdravotníkmi o tom, ako najlepšie podporiť súťažiace ženy a dievčatá. Tie odteraz môžu nosiť spodnú bielizeň stredne tmavej farby tak, aby nebola dlhšia ako sukňa alebo šortky,“ uviedli organizátori Wimbledonu vo svojom stanovisku.

Dodali, že ostatné pravidlá sa nemenia a tenisti aj tenistky musia na podujatí nosiť „vhodný tenisový odev, ktorý je takmer celý biely“.

Môžu sa sústrediť na svoj výkon

„Zaviazali sme sa podporovať hráčov a vypočuť si ich názory, aby mohli podávať čo najlepšie výkony. Dúfame, že táto zmena pravidiel pomôže hráčkam sústrediť sa iba na svoj výkon a zabrániť tomu, aby pociťovali úzkosť,“ vyhlásila Sally Boltonová, výkonná riaditeľka All England Clubu.

Ten zarobil počas tohtoročného Wimbledonu 47,1 milióna libier, čo je druhý najvyšší zisk v histórii po roku 2019.

Viac k témam: Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Tenistky už nebudú musieť na Wimbledone nosiť spodnú bielizeň bielej farby, rozhodol All England Club © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Tenis