43.000 ekonomických migrantov zaberajú miesta ukrajinských utečencov v Nemecku

43.000 ekonomických migrantov zaberajú miesta ukrajinských utečencov v Nemecku

Desaťtisíce ekonomických migrantov, ktorí už boli v bezpečí v krajinách, ako je Grécko, kde sa prvýkrát zaregistrovali, sa uberajú bývania od ukrajinských žien a detí.

Nemecký denník Die Welt nedávno informoval, že 43 041 žiadateľov o azyl, ktorí už podali žiadosť v Grécku, teraz obsadzuje miesta v prijímacích centrách po celom Nemecku, čo spôsobuje administratívny chaos pre úrady, ktoré sa pokúšajú triasť skutočných vojnových utečencov nad ekonomickými migrantmi.

Politici CDU/CSU sa v parlamente pýtali, prečo, keď boli prijímacie kapacity už pred vojnou na Ukrajine obmedzené, federálna vláda sa rozhodla ubytovať desaťtisíce ľudí, ktorí už našli ochranu a nechali si vybaviť svoje žiadosti o azyl spracované v inej bezpečnej európskej krajine.

Situácia by mohla byť ešte horšia, než sa pôvodne obávali vládni úradníci v reakcii na parlamentnú otázku o tejto otázke, tvrdiac, že „nie je možné“ zistiť, koľko už spracovaných žiadateľov z iných európskych krajín okrem Grécka sa teraz stará o najväčšiu európsku ekonomiku.

„Samotná skutočnosť, že vláda nemôže ani nechce pomenovať veľkosť tohto problému, hovorí veľa,“ povedal Alexander Throm, hovorca domácej politiky CDU/CSU v Bundestagu.

Politička CDU zaútočila na ľavicovú federálnu ministerku vnútra Nancy Faesarovú (SPD) za vládny dohľad a vyzvala ju, aby „konečne zastavila tisíce zneužití práva na azyl podaním nových žiadostí v Nemecku“.

„Ak otázka skutočnej potreby ochrany naďalej stráca význam, bude to na úkor najslabších z dlhodobého hľadiska,“ dodal Throm.

0Shares
Správy Svet