Banská Bystrica sa od neohláseného stretnutia motorkárov dištancuje

Banská Bystrica sa od neohláseného stretnutia motorkárov dištancuje

To sa odohralo pri Pamätníku hrdinov sovietskej a rumunskej armády a vyvolalo nielen medzi domácimi množstvo polemík a otáznikov. Aj preto sa vedenie Banskej Bystrice k nemu rozhodlo zaujať jasné stanovisko. Ako v ňom uviedlo,  „stretnutie nebolo vopred ohlásené, preto  mesto Banská Bystrica prenechalo zabezpečenie  poriadku príslušným orgánom oprávneným v takýchto situáciách konať“.

Po príjazde do centra mesta boli príslušníkmi štátnej polície Noční vlci nasmerovaní na Kapitulskú ulicu, kde si mali podľa pokynu svoje motorky zaparkovať a následne sa pešo presunúť na pietne miesto. „Rázne odmietame dezinformácie, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, v ktorých pisateľ uvádza, že motocyklistov na Námestie SNP nasmerovala hliadka Policajného zboru Slovenskej republiky. Toto tvrdenie sa nezakladá na pravde,“ uvádza sa v stanovisku oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ.

Keďže uvedené nerešpektovali a motocyklami vošli na pešiu zónu, kde je vstup takýchto dopravných prostriedkov zakázaný, príslušníci Mestskej polície Banská Bystrica uložili na mieste viacero pokút v zmysle priestupkového zákona a z Námestia SNP Nočných vlkov po zdokumentovaní stavu veci  vykázali. Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie z porušenia iných všeobecne záväzných právnych predpisov, vec bude po vyhodnotení dôkazov zo strany MsP postúpená na rozhodnutie príslušnému správnemu orgánu.

„Sme presvedčení,  že vďaku za oslobodenie Banskej Bystrice Rumunskej kráľovskej armáde a Sovietskej armáde je potrebné vyjadrovať dôstojne, slušne a pri dodržiavaní všetkých zákonov. Dištancujeme sa od zneužívania pripomenutí významných historických udalostí na zvyšovanie politického napätia,“ uvádza sa v stanovisku mesta Banská Bystrica.

il.foto: Wikipedie

0Shares
Slovensko Správy z domova