Belgicko zrušilo povolenie na pobyt imámovi najväčšej mešity v krajine pre „vážne ohrozenie národnej bezpečnosti“

Belgicko zrušilo povolenie na pobyt imámovi najväčšej mešity v krajine pre „vážne ohrozenie národnej bezpečnosti“

Belgická vláda v októbri minulého roka odobrala povolenie na pobyt imámovi najväčšej mešity v Belgicku, pretože sa obávala „ohrozenia národnej bezpečnosti“, ako sa ukázalo vo štvrtok.

Štátny tajomník pre azyl a migráciu Sammy Mahdi zrušil Mohamedovi Toujganimu, hlavnému imámovi mešity Al Khalil v Molenbeeku, právo na trvalý pobyt v Belgicku a zakázal mu vstup do krajiny na desať rokov s výhradou odvolania.

Podľa Mahdiho úradu vláda dostala od belgických bezpečnostných služieb informácie, ktoré dokazujú, že Toujgani, ktorý v krajine žije už 40 rokov, predstavuje „vážnu hrozbu pre národnú bezpečnosť“.

Imámovi, marockému štátnemu príslušníkovi, bol doručený príkaz na opustenie Belgicka, ktorý podľa belgickej spravodajskej stanice VRT splnil. Píše portál RMX.

„V minulosti sme radikálnym kazateľom poskytli príliš veľa priestoru,“ priznal vo vyhlásení minister pre migráciu Sammy Mahdi.

„Tento muž bol pravdepodobne najvplyvnejším kazateľom v Belgicku. Týmto rozhodnutím robíme zmenu a dávame jasný signál: nebudeme tolerovať tých, ktorí rozdeľujú a ohrozujú našu národnú bezpečnosť,“ dodal.

0Shares
Správy Svet