Bojovníci čínskeho letectva zachytili lietadlo kanadského letectva. Čo tam robili?

Bojovníci čínskeho letectva zachytili lietadlo kanadského letectva. Čo tam robili?

Kanadské bojové lietadlo bolo zachytené čínskymi stíhačkami.

Letectvo PLA bolo nútené zdvihnúť svojich bojovníkov do vzduchu po tom, čo kanadské vojenské lietadlo zorganizovalo provokáciu a nebezpečne sa priblížilo k hraniciam čínskeho vzdušného priestoru. Po identifikácii lietadla, ktoré sa ukázalo ako CP-140 Aurora (hliadkovacie lietadlo), bojovníci vzdušných síl PLA vyhnali lietadlo preč od svojich hraníc a demonštrovali prítomnosť zbraní na palube.

Podľa zástupkyne ministerstva obrany Kanady Jessicy Lamirandeovej kanadské vojenské lietadlo neporušilo hranice Číny, ale vykonalo misiu v blízkosti pobrežia KĽDR s cieľom monitorovať vykonávanie sankcií uvalených na Pchjongjang a prítomnosť lietadla v medzinárodnom vzdušnom priestore nebola v rozpore s existujúcimi pravidlami, najmä preto, že Číne nehrozila žiadna hrozba.

Zachytenie kanadského vojenského lietadla môže byť zase spojené s provokáciou amerického námorníctva, ktorá sa uskutočnila skôr, keď raketový krížnik napadol teritoriálne vody ČĽR v oblasti ostrovov Nansha, zatiaľ čo samotná Čína potvrdzuje, že kanadská rada neporušila hranice.

zdroj

0Shares
Správy Svet