Český premiér: Zániku Európy sa nezabráni migráciou, ale zvýšením pôrodnosti

Český premiér: Zániku Európy sa nezabráni migráciou, ale zvýšením pôrodnosti

Český premiér odmieta myšlienku, že je potrebné podporovať prisťahovalectvo, aby sa zachránila starnúca Európa, a to súčasne s formovaním rodiny a pôrodom. Podľa vyjadrení, ktoré urobil vo štvrtok na demografickom samite v Budapešti, Maďarsko.

„Hromadná a nekontrolovaná migrácia do Európy nemá nič spoločné s udržateľnosťou našej európskej spoločnosti – práve naopak. Jediným skutočne udržateľným riešením proti vyhynutiu Európy je zvýšenie pôrodnosti pôvodného obyvateľstva, čo je cesta, ktorou sa delia krajiny V4, “uviedol český premiér Babiš.

Podľa českého spravodajského portálu Echo24 sa k Babišovi pripojili ďalší politici zo strednej a východnej Európy na summite, ktorý mal riešiť demografickú budúcnosť Európy. Témy populačného rastu a finančnej a ďalšej pomoci mladým rodinám na summite prediskutovali aj maďarský premiér Viktor Orbán a bývalý viceprezident USA Mike Pence.

Samit, ktorý sa koná už štvrtý rok, zdôraznil snahy bojovať proti starnutiu populácie západných krajín prostredníctvom podpory mladých rodín a vyššieho počtu pôrodov než prisťahovalectva, proti čomu sa Orbán dlhodobo stavia. Maďarský premiér tiež odmietol v súvislosti s rodinou hovoriť o príslušníkoch sexuálnych menšín. Píše portál RMX.

„Chceme podporovať Európu, kde muži a ženy tvoria rodinu,“ povedal Orbán.

0Shares
Správy Svet