Nitrianska Fakultná nemocnica musí pre covid obmedziť plánované operácie

Nitrianska Fakultná nemocnica musí pre covid obmedziť plánované operácie

Fakultná nemocnica v Nitre musí od stredy 29. septembra obmedziť plánované operácie, pri ktorých je nevyhnutná prítomnosť anestéziológov.

Toto nepopulárne opatrenie súvisí s nárastom počtu pacientov s ochorením COVID-19, ktorých stav je vážny a vyžaduje si pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Vo Fakultnej nemocnici v Nitre je aktuálne hospitalizovaných 16 pacientov s ochorením COVID-19, z nich sú štyria pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny a dvaja sú na vysokoprietokovej ventilácii.

Zo 16 COVID pacientov 14 nie je očkovaných proti COVID-19. Z dvoch zaočkovaných má jeden pacient ľahší priebeh, druhý je bez príznakov, v nemocnici je pre iný zdravotný problém.

Už od minulého týždňa platí v tejto nemocnici zákaz návštev pacientov na lôžkových oddeleniach. Pacienti, ktorí sú objednaní na kontroly v ambulanciách a nie sú zaočkovaní, sa musia preukázať antigénovým testom. Pacienti prichádzajúci na urgent, gastroenterológiu a pneumológiu musia byť otestovaní bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú očkovaní. V pôrodnici zatiaľ môžu byť oteckovia pri pôrode, musia však byť buď plne očkovaní, alebo mať čo najaktuálnejší negatívny test na nový koronavírus. Fakultná nemocnica o tom informuje aj na svojej stránke.

0Shares
Slovensko Správy z domova Zdravie