Premiér nevylúčil odvolanie Igora Matoviča. Je to jeho koniec?

Premiér nevylúčil odvolanie Igora Matoviča. Je to jeho koniec?

Problémy vo vládnej koalícii sa vyostrujú a začína sa hovoriť aj o tom, že by mohol skončiť minister financií Igor Matovič.

Podľa Denníka SME premiér Eduard Heger nevylúčil, že by Igora Matoviča odvolal z pozície ministra financií.

„Som premiér štvorkoalície OĽaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí. Mojím cieľom je, aby táto koalícia dovládla do konca volebného obdobia. Do toho venujem všetko úsilie,“ dodal Heger.

O tom, či táto koalícia bude fungovať aj ďalej idú strany SaS a OĽANO rokovať na straníckej úrovni.

Strana SaS sa 6. júla rozhodne, či bude pokračovať v koalícii a za akých podmienok tak urobí. Vyhlásil to Richard Sulík aj s ďalšími ministrami SaS po rokovaní vlády. 

„Udialo sa mnoho vecí. Boli sme svedkami hrubého porušenia legislatívneho procesu a opakovaného porušenia koaličnej zmluvy. Boli sme terčom útokov a klamstiev. Nemá zmysel tváriť sa, že problémy v koalícii nie sú. Situácia je vážna, najmä po udalostiach z posledných týždňov. Nechceme prijať zbrklé rozhodnutie, ale nevieme sa predstaviť vrátiť sa len tak na koaličné rady a tváriť sa, že sa nič nestalo,“ vyhlásil Sulík.

„Sadneme si a poradíme sa a tam prijmeme ďalšie rozhodnutie a ďalší postup a naše podmienky. Potom ich budeme komunikovať voči médiám a verejnosti,“ dodal Sulík.

Rokovať ide aj strana OĽANO „Situácia je vážna. Nedá sa takto ďalej fungovať,“ povedal minister financií Matovič.

zdroj

0Shares
Slovensko Správy