Putinov poradca predpovedá „globálny hladomor“ do konca tohto roka

Putinov poradca predpovedá „globálny hladomor“ do konca tohto roka

Poradca Vladimira Putina predpovedal „globálny hladomor“, ktorý nastane do konca roka v dôsledku celosvetového nedostatku obilia spôsobeného vojnou na Ukrajine.

Maksim Oreškin tvrdí, že pokus Spojených štátov o prevzatie ukrajinských zásob obilia povedie k humanitárnej katastrofe.

„Je dôležité, aby napríklad v podmienkach globálneho hladomoru, ktorý nastane bližšie k jeseni, do konca tohto roka na celom svete, Rusko netrpelo, ale aby bolo plne vybavené potravinami,“ povedal Oreškin.

Oreškin obvinil infláciu spôsobenú federálnym rezervným systémom, ktorý pretlačil dolár od roku 2020, ako jednu z príčin, ale tiež vynuloval nedávne kroky Bidenovej administratívy na Ukrajine.

„V skutočnosti sa Amerika teraz snaží urobiť s Ukrajinou zásoby obilia, ktoré má Ukrajina v súčasnosti vo svojom vlastníctve – len ďalšia akcia, ktorá odsudzuje Ukrajinu na vážne humanitárne problémy, ale tiež odsudzuje globálne spoločenstvo na veľké problémy s hladom,“ varoval. Píše portál Summit.

Rusko a Ukrajina predstavujú takmer tretinu svetového vývozu pšenice, pričom sankcie voči Rusku a vojna na Ukrajine viedli tento rok k nárastu cien o 60 percent.

Ako sme už zdôraznili, líder strany Talianska liga Matteo Salvini varoval, že ak sa vojna na Ukrajine neskončí do konca tohto mesiaca, chronický nedostatok potravín spôsobí imigračnú vlnu, ktorá povedie k tomu, že sa 20 miliónov afrických migrantov pokúsi dostať do Európy.

„Na africkom kontinente sa očakáva výrazný hlad, ktorý bude humanitárnym, potom sociálnym a nakoniec talianskym problémom,“ povedal Salvini.

„Bez mieru bude na jeseň hladomor a 20 miliónov Afričanov bude pripravených odísť,“ dodal.

Britský televízny moderátor Jeremy Clarkson, ktorý vlastní farmu, ktorá bola základom pre jeho hit Amazon Prime show Clarkson’s Farm, varoval v článku Sunday Times, že poľnohospodári vo Veľkej Británii nechávajú svoje polia úhorom.

0Shares
Správy Svet