Putinovi vojaci odmietajú bojovať na Ukrajine

Putinovi vojaci odmietajú bojovať na Ukrajine

Putin si možno neuvedomuje, ako zle sa pre neho vojna vyvíja, ale jeho vojaci áno. Ukrajinský diplomat Olexander Scherba sa pripojí k nášmu vysielaniu, aby vysvetlil, čo počul. Plus, Mitt vs Tulsi.

Ruský prezident Vladimir Putin má v tejto chvíli dve možnosti, hovorí ukrajinský diplomat Olexander Scherba: Buď zničí Ukrajinu a zaberie jej mestá a potom sa stiahne, alebo „sa stiahne bez toho, aby to urobil, pretože tu nemôže nič dosiahnuť“.

Putin si to možno neuvedomuje, ale „každý mimo tohto veľmi úzkeho kruhu okolo Putina chápe, že táto kampaň ide do stratena,“ dodáva Scherba v tejto epizóde The New Abnormal. „Vojaci [ukrajinskí] sú tu pripravení bojovať do poslednej kvapky krvi a ruskí vojaci čoraz viac nevedia, čo tu robia.“ Píše portál THEDAILYBEST.

Nielenže sú bezradní, ale jednoducho odmietajú bojovať, hovorí Scherba, ktorý je momentálne na západnej Ukrajine, spolumoderátorke Molly-Jong-Fast. Delí sa o to, že vojaci na Kryme odmietli byť nasadení, keď zistili, že dostali rozkaz obsadiť Odesu, a zachytená komunikácia medzi vojakmi v ukrajinských mestách a ich rodičmi naznačuje, že sú vystrašení z toho, koľko ich vlastných zahynulo.

Stále by sme však mali „predpokladať najhoršie“, hovorí a delí sa o svoj názor na jedinú vec, ktorú Ukrajina potrebuje od USA, aby zvíťazila.

0Shares
Správy Svet