Redaktor Jonathan Capehart: Čierni Američania možno budú musieť „utiecť“ z USA kvôli „bláznivým bielym ľuďom“

Redaktor Jonathan Capehart: Čierni Američania možno budú musieť „utiecť“ z USA kvôli „bláznivým bielym ľuďom“

Čierni Američania možno budú musieť „utiecť z krajiny“ tvárou v tvár zjavne rastúcej populácii „bláznivých bielych ľudí“, s ktorými sa „netreba miešať“, uvádza sa v nedávnom článku washingtonského denníka Washington Post.

eseji uverejnenej v utorkovom príspevku s názvom „Prečo sa černosi boja „bláznivých“ bielych ľudí,“ publicista a pridružený redaktor Jonathan Capehart začína tým, že pustí čitateľov do „malého tajomstva“ – „čierni ľudia“ sa neboja typických bielych ľudí, ale skôr „bláznivých“.

„Počas Trumpových rokov sa veci cítili tak kockato, že som napoly žartoval, že môj manžel a ja by sme možno museli zopakovať túto scénu zo „Zvuku hudby“ a utiecť z krajiny, „povedal.

„Alarmujúca nová správa z Southern Poverty Law Center (SPLC) ukazuje, že moja ‚Operácia von Trapp‘ by mohla byť potrebná na spustenie,“ dodal. „Zdá sa, že rady ‚bláznivých‘ bielych ľudí rastú – a my ostatní nevieme, čo s tým robiť.“

 

Capehart definuje „blázna“ ako toho, kto „verí akémukoľvek aspektu rasistického sprisahania „veľkej náhrady“.

„Toto je škodlivá myšlienka, že liberáli zámerne nahrádzajú bielych ľudí nebielymi a prisťahovalcami,“ povedal a tvrdil, že to „údajne viedlo 18-ročného muža k tomu, aby sa zameral na černochov v Buffale, pričom zabil 10 a zranil troch“.

Skutočnosť, že „zvrátená viera“ je tak rozšírená, označil za „desivú“, pretože citoval nedávny prieskum Washington Post / Ipsos, ktorý údajne odhalil „súčasný čierny strach z bieleho násilia“.

Tvrdil tiež, že „právo na sebaochranu, nehovoriac o práve nosiť zbrane, sa nevzťahuje práve na čiernych ľudí“.

„Predstavte si, že dostanem zbraň na sebaobranu (nie že by som to niekedy urobil, ale zostaňte so mnou). Vzniká situácia, v ktorej ho používam na svoju ochranu. Ale potom prídu policajti, uvidia zbraň, ‚strach o svoje životy‘, a zvyšok píše sám,“ povedal.

„Pamätáš si Philanda Castileho?“ spýtal sa v súvislosti s černochom, ktorého v roku 2016 smrteľne postrelil policajt z Minnesoty pri incidente, ktorý bol naživo vysielaný v široko zdieľanom videu na Facebooku. „Nemôžeme vyhrať.“

0Shares
Správy Svet