Ruskí dobrovoľníci na Ukrajine hovoria, že chcú zvrhnúť Vladimíra Putina, rozbiť Rusko

Ruskí dobrovoľníci na Ukrajine hovoria, že chcú zvrhnúť Vladimíra Putina, rozbiť Rusko

Vojak z Ruského dobrovoľníckeho zboru (RDK) hovorí poľskému televíznemu kanálu, že jeho organizácia bola zodpovedná za vpád do Bryanskej oblasti Ruska a že chce zvrhnúť ruskú vládu.

Ruský bojovník z ruského dobrovoľníckeho zboru (RDK), jednotky pod kontrolou ukrajinského ministerstva obrany, sa objavil na poľskom komerčnom televíznom kanáli Polsat News a v mene svojej jednotky tvrdil, že zaútočili na oblasť Bryansk v Rusku.

Útok sa stretol so zúrivosťou ruskej vlády.

Vojak potvrdil, že on a jeho kamaráti chcú zvrhnúť ruského prezidenta Vladimíra Putina.

Prezradil, že RDK sa skladá z Rusov, ktorí žili na Ukrajine a ktorí ju považujú za svoj domov. Povedal, že všetci sú dobrovoľníci, ktorí považujú za svoju povinnosť brániť svoje domovy. Nikto z nich nemal pred začiatkom tejto vojny vojenské zázemie.

Vojak, ktorý sa predstavil ako Kiril a ktorý patrí pod pseudonym Solar, povedal, že on a jednotka chcú nielen vidieť chrbát Putina, ale aj túžbu vidieť rozpad Ruskej federácie. Tvrdil, že jeho jednotka preukázala, že Rusko nemôže kontrolovať svoje hranice.

Podľa neho bola operácia, ktorá sa uskutočnila minulý týždeň, naplánovaná na niekoľko mesiacov, ale jej dokončenie trvalo len pol dňa. Jednotka sa presťahovala do niektorých dedín, obsadila ich a potom ustúpila a vrátila sa na Ukrajinu.

Kiril povedal, že miestni obyvatelia nechápali, čo sa deje, pretože členovia jednotky im povedali, že „sú z ruskej FSB“. Niektorí na druhej strane vedeli, že prišli z Ukrajiny. Poprel ruské tvrdenia, že jednotka vzala rukojemníkov alebo že prinútila ľudí hovoriť po ukrajinsky a použila neprimeranú silu.

Proukrajinský Rus bol potešený, že Putin si všimol aktivity jednotky počas tlačovej konferencie ruského vodcu. To znamenalo, že akcia zasiahla domov a zviditeľnila sa, „čo bol celý zmysel cvičenia“.

zdroj

0Shares
Správy Svet