Alarmujúce ZISTENIE o našej krajine: Slováci VYMIERAJÚ, počet obyvateľov zachraňujú MIGRANTI!

Alarmujúce ZISTENIE o našej krajine: Slováci VYMIERAJÚ, počet obyvateľov zachraňujú MIGRANTI!

Ku koncu roka 2020 mala Slovenská republika 5 459 781 obyvateľov, z toho bolo 49 % mužov a 51 % žien. Počet obyvateľov medziročne vzrástol, ale menej ako po predošlé roky – len o 1 908 osôb. V predošlých desiatich rokoch rástol počet obyvateľov Slovenska dynamickejšie, ročne pribúdalo od 5- do 12-tisíc obyvateľov. Vyplýva to z najnovších demografických dát, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Prirodzený prírastok obyvateľstva, ako rozdiel medzi počtom narodených a zomretých, mal po 17 rokoch mínusovú bilanciu. „Je to dôsledok vplyvu situácie spojenej s pandémiou vírusu COVID-19. Na Slovensku zomrelo v minulom roku výrazne viac ľudí, ako sa narodilo, takže prvýkrát od roku 2003 došlo k prirodzenému úbytku obyvateľstva, a to o 2 439 osôb,“ zdôrazňuje Zuzana Podmanická, riaditeľka odboru štatistiky obyvateľstva ŠÚ SR. Píše portál Pluska.

„Výrazné celospoločenské opatrenia počas koronakrízy mohli mať brzdiaci vplyv aj na to, koľko ľudí sa k nám prisťahovalo na trvalý pobyt a koľko, naopak, z neho vysťahovalo, teda na vonkajšiu migráciu,“ potvrdzuje Zuzana Podmanická.

0Shares
Slovensko Šokujúce Zaujímavosti