Bratislava získala stovky nových lavičiek, prvé sa v uliciach objavia už v novembri

Bratislava získala stovky nových lavičiek, prvé sa v uliciach objavia už v novembri

12.10.2021 (Webnoviny.sk) – Bratislava získa vďaka partnerovi 300 nových lavičiek, prvé pribudnú v meste do konca roka. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Katarína Rajčanová.

ČSOB prostredníctvom svojej nadácie podporila kúpu 300 kusov z plánovaných tisíc Bratislavských lavičiek. Prvé z nich sa objavia v meste už v novembri.

„Do Sadu Janka Kráľa získavame lavičky v počte do 200 kusov. Do konca roka pribudnú Bratislavské lavičky napríklad v Parku Karlova Ves, v oblasti Mlynských nív, na Račianskej ulici v blízkosti Policajného prezídia či na Osuského a Ševčenkovej ulici,“ uviedla hovorkyňa.

Ďalšie lavičky pribudnú až budúci rok

Ďalšie lavičky bude magistrát osádzať od budúceho roka. Postupne ich budú dopĺňať aj jednotlivé mestské časti, a tiež nimi budú nahrádzať staré lavičky.

„Objavia sa tak napríklad na Malokarpatskom námestí v Lamači, v Parku Družby v Dúbravke či na Vrakunskej promenáde na Podunajskej. Hlavné mesto bude dávať lavičky mestským častiam do správy,“ vysvetlila Rajčanová.

Bratislava získala dizajn Pražskej lavičky

Dizajn Pražskej lavičky získala v spolupráci s českou metropolou ešte vlani aj Bratislava.

„Pražská lavička svojím dizajnom nadväzuje na historickú československú lavičku – funkčnú, ergonomickú a pohodlnú na sedenie,“ spresnila hovorkyňa.

Spolu s ňou pribudnú do Bratislavy aj ďalšie prvky mobiliáru podľa českého vzoru – kôš a stojan na bicykle, ktoré ladia s mestským prostredím a budú aj v súlade s manuálmi verejných priestranstiev oboch miest.

„Štandardizácia mestských prvkov zohráva dôležitú úlohu pri vytváraní kvalitného a komfortného priestoru bez vizuálneho smogu,“ uzavrela.

Viac k témam: lavičky
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislava získala stovky nových lavičiek, prvé sa v uliciach objavia už v novembri © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko