NAKA počas akcie Slnečnica zadržala osem ľudí (foto)

NAKA počas akcie Slnečnica zadržala osem ľudí (foto)

22.6.2021 (Webnoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v Bratislave spolu s útvarom osobitného určenia proti zločineckej skupine. Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, išlo o protidrogovú akciu s krycím názvom Slnečnica.

Policajti vykonali počas akcie viac ako desať prehliadok rôznych priestorov, pri ktorých zaistili približne 70-tisíc eur v hotovosti, 45 gramov kokaínu a 153 gramov metamfetamínu. V tejto súvislosti zároveň zadržali osem osôb.

„Vyšetrovateľ obvinil deväť osôb z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Deviaty obvinený je v súčasnosti vo výkone trestu odňatia slobody,“ ozrejmil Slivka.

Po výsluchoch zadržaných obvinených podal vyšetrovateľ prokurátorovi podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby, ktorému sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo všetkých prípadoch vyhovel. V prípade dokázania viny im hrozí za drogovú trestnú činnosť v tom najhoršom prípade 20 až 25 rokov odňatia slobody alebo doživotie.

Viac k témam: akcia Slnečnica, NAKA, protidrogová razia
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA počas akcie Slnečnica zadržala osem ľudí (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko