Čaputová občanom právo protestovať voči opatreniam neupiera, ale demonštrácie nesmú prerásť do agresie

Čaputová občanom právo protestovať voči opatreniam neupiera, ale demonštrácie nesmú prerásť do agresie

30.7.2021 (Webnoviny.sk) – Občania majú podľa prezidentky Zuzany Čaputovej právo protestovať proti opatreniam, ktoré chránia aj ich zdravie a životy. Výzvy protestujúcich by ale nemali prerásť do agresívnych výziev či fyzických konfliktov. V tlačovej správe o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Hlava štátu konštatuje, že prijaté opatrenia zo strany vlády sa niekomu môžu zdať ako predčasné a zbytočne tvrdé, s nástupom tretej vlny sa ale podľa nej ukáže ich opodstatnenie. „Nikto nenúti nikoho očkovať sa, nesmieme ale zabúdať, že tu nejde len o slobodné rozhodnutie nezaočkovať sa, ale zároveň ide aj o právo ostatných na ochranu svojho zdravia,“ uviedla Čaputová.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Pred Prezidentským palácom protestujú stovky ľudí proti výhodám pre zaočkovaných (fotografie)

Nezaočkovaní nemajú podľa prezidentky pred vírusom ochranu a preťažený zdravotnícky systém nezvládne naplno pomáhať ľuďom s ochorením COVID-19, aj obyvateľom s inými diagnózami. „Preto potrebujeme najmä solidaritu a pokojný a vecný tón diskusie,“ uzavrela hlava štátu.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, demonštrácia, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, protest, zvýhodňovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Čaputová občanom právo protestovať voči opatreniam neupiera, ale demonštrácie nesmú prerásť do agresie © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko