Čísla rozhodli a Klus sa k tomu musí postaviť čelom, vyhlásil Heger o jeho neúspešnej kandidatúre

Čísla rozhodli a Klus sa k tomu musí postaviť čelom, vyhlásil Heger o jeho neúspešnej kandidatúre

23.3.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 23. marca 2023, 14:33

Eduard Heger sa vyjadril k neúspešnej nominácii Martina Klusa za člena Európskeho dvora audítorov. „Hlasovanie hovorí jasne, čísla rozhodli,“ uviedol poverený predseda vlády SR.

Dodal, že Klus by sa k tomu mal postaviť čelom. Dal si preveriť kroky, ktoré sú potrebné, či stačí, aby konal Klus, alebo musí vláda o tom rokovať. Plánuje sa k tomu vyjadriť.

Ako v stredu 22. marca informoval tlačový odbor Európskeho parlamentu, kandidatúru poslanca slovenského parlamentu nepodporilo 20 členov, pričom nikto nehlasoval za a traja sa hlasovania zdržali.

Poverený predseda vlády Eduard Heger (Demokrati) tiež po príchode na štvrtkový samit v Bruseli povedal, že Slovensko a ďalšie členské štáty podporujú mierový plán Volodymyra Zelenského.

Treba jasne povedať, že sme za mier,“ dodal. Slovensko bude podľa neho apelovať na rozšírenie európskeho mierového nástroja. Malo by ísť o čiastku 3,5 miliardy eur.

Viac k témam: Európsky mierový nástroj, Európsky samit, Mierový plán, Premiér Slovenskej republiky, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Čísla rozhodli a Klus sa k tomu musí postaviť čelom, vyhlásil Heger o jeho neúspešnej kandidatúre © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko