Dankova SNS nesúhlasí s vyvezením migov na Ukrajinu, spomenula „zbrojárskeho lobistu“ aj Čaputovú

Dankova SNS nesúhlasí s vyvezením migov na Ukrajinu, spomenula „zbrojárskeho lobistu“ aj Čaputovú

17.3.2023 (SITA.sk) – Poverený predseda vlády Eduard Heger (Demokrati) nekoná ako premiér SR, ale ako zbrojársky lobista, ktorého cieľom je vyviezť na Ukrajinu zastaralú sovietsku techniku, tvrdí Slovenská národná strana (SNS). Premiér podľa národniarov nehľadí na dôsledky svojho konania a ohrozuje bezpečnosť Slovákov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Strana je konaním predsedu vlády znepokojená a za zodpovednú označuje prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, ktorá nemenovala úradnícku vládu. SNS apeluje na hlavu štátu, aby bezodkladne menovala úradnícku vládu a nedopustila rozhadzovanie finančných prostriedkov a ohrozovanie bezpečnosti SR. Strana to uviedla v tlačovej správe.

„Eduard Heger svojou nekompetentnosťou už niekoľko rokov ukazuje, že nezvláda riadenie Slovenskej republiky. Za jeho konanie nesie plnú zodpovednosť aj prezidentka Čaputová, že nechala túto vládu vládnuť,“ uviedla SNS. Nástroj na zabránenie konfliktu SR má podľa nej v rukách Čaputová.

„Dodávať lietadlá na územie, kde prebieha konflikt, je vrcholne nezodpovedné, cynické a je to hazard s bezpečnosťou Slovenskej republiky,“ dodala strana.

Viac k témam: Predseda vlády, Prezidentka SR, rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačky MiG-21, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Dankova SNS nesúhlasí s vyvezením migov na Ukrajinu, spomenula „zbrojárskeho lobistu“ aj Čaputovú © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko