Hamran poprel informácie o tajnej policajnej akcii, Fico šíri klebety a Kollár mu sadol na „lep“ (video)

Hamran poprel informácie o tajnej policajnej akcii, Fico šíri klebety a Kollár mu sadol na „lep“ (video)

16.5.2022 (Webnoviny.sk) – Prezident Policajného zboru Štefan Hamran kategoricky odmieta, že by členom Bezpečnostnej rady SR hovoril o pripravovanej policajnej akcii proti príslušníkom policajnej inšpekcie, niektorým sudcom alebo prokurátorom.

Uviedol to na pondelňajšej tlačovej konferencii s tým, že na zasadnutí rady hovoril len o tom, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vedie trestné stíhanie pre podozrenie zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ktorá by mohla ovplyvňovať trestné konania.

V tejto záležitosti sa podľa policajného prezidenta vedie vyšetrovanie. „Je to, samozrejme, živá vec, viac informácií som neposkytol,“ povedal Hamran. O údajnej pripravovanej policajnej akcii hovoril v nedeľu (15. mája) šéf opozičnej strany Smer-SD Robert Fico. Podľa Hamrana však šíri iba „chodbové reči“.

Zároveň šéf polície skonštatoval, že predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ktorý povedal, že tiež počul o pripravovanej akcii, sadol Ficovi „na lep“. Uviedol pritom, že Kollár má na zasadnutí bezpečnostnej rady svojho zástupcu, preto si celú vec mohol overiť.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: kauza Súmrak, Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, Policajná akcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Hamran poprel informácie o tajnej policajnej akcii, Fico šíri klebety a Kollár mu sadol na „lep“ (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko