Hnutie Republika predloží tisíce podpisov na vyhlásenie referenda a Uhrík vyzýva Čaputovú, aby nerobila problémy

Hnutie Republika predloží tisíce podpisov na vyhlásenie referenda a Uhrík vyzýva Čaputovú, aby nerobila problémy

8.8.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanec Európskeho parlamentu a predseda hnutia Republika Milan Uhrík oznámil, že predkladajú 43-tisíc podpisov pre vyhlásenie referenda. Dodal, že podpisy sú vyzbierané čestne, poctivo a prostredníctvom osobného kontaktu.

Okrem toho vyzval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby pri prípadnom referende nerobila problémy, pretože je to jasná vôľa občanov. Predseda hnutia o tom informoval v pondelok na tlačovej besede.

Podpisy sa vyzbierali rekordne rýchlo

„Zber podpisov prebehol veľmi dobre. Vyzbieralo sa 43-tisíc podpisov za necelé dva mesiace, čo je rekordné obdobie. Svedčí to o záujme o referendum,“ tvrdí Uhrík. Ten je presvedčený, že referendum je potrebné, pretože neveria vyjadreniam súčasných lídrov koaličných strán.

„Neveríme sľubom Borisa Kollára o tom, že niekedy na jeseň sfunkční inštitút referenda, aby mohli byť predčasné voľby. Neveríme politickým hrám Richarda Sulíka, či odletí na ranč do Austrálie, alebo ostane v slovenskej politike,“ skonštatoval.

Mrzí ho, že ĽSNS sa nezapojila

Uhrík doplnil, že do zberu podpisov sa okrem jeho hnutia zapojila strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD), čiastočne sa zapojila Slovenská národná strana (SNS) a strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD).

Uhríka však mrzí, že sa do zberu nezapojili i ďalšie strany, ako napr. Život či Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Na záver poďakoval občianskym združeniam a aktivistom, ktorí sa zúčastnili zberu. Keďže podpisy budú naďalej zbierať, občanov vyzval, aby sa do zberu zapojili.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Referendum o predčasných voľbách
Zdroj: Webnoviny.sk – Hnutie Republika predloží tisíce podpisov na vyhlásenie referenda a Uhrík vyzýva Čaputovú, aby nerobila problémy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko