Je právom ľudí vyjadriť sa v referende, tvrdí Matovič. Čaputovej podanie na ústavný súd považuje za chybu

Je právom ľudí vyjadriť sa v referende, tvrdí Matovič. Čaputovej podanie na ústavný súd považuje za chybu

4.7.2021 (Webnoviny.sk) – Je jednoznačným právom ľudí, aby sa vyjadrili v opozíciou požadovanom referende o predčasných voľbách. V diskusnej relácii V politike televízie TA3 to povedal minister financií a šéf hnutia OľaNO Igor Matovič.

Podľa neho bolo chybou prezidentky Zuzany Čaputovej, že problematiku vyhlásenia referenda dala na posúdenie Ústavnému súdu SR.

„Druhá vec je, že to referendum nepodporujem, alebo nehlasoval by som za predčasné voľby,“ povedal Matovič. Na druhej starne podľa neho majú ľudia právo, aby sa konalo.

V prípade predčasných volieb Matovič podľa vlastných slov verí, že hnutie OľaNO by sa určite dostalo do parlamentu, aj keď by sa na preferenciách mohli odraziť nepopulárne opatrenia, ktoré ešte ako premiér komunikoval.

„Ja pevne verím, že ľudia nie sú hlúpi. Že si nakoniec s odstupom času uvedomia a spočítajú, že kto bojoval za životy, kto bojoval za percentá a kto bojoval, aby neskončil v base,“ dodal.

Viac k témam: predčasné voľby, referendum
Zdroj: Webnoviny.sk – Je právom ľudí vyjadriť sa v referende, tvrdí Matovič. Čaputovej podanie na ústavný súd považuje za chybu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko