Videla som bozkávanie aj nevhodné SMS, vypovedala Alexandra na súde v kauze Chachaland

Videla som bozkávanie aj nevhodné SMS, vypovedala Alexandra na súde v kauze Chachaland

6.12.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 6. decembra 13:31

Na pôde Okresného súdu Bratislava II v utorok pokračovalo hlavné pojednávanie s režisérom a bývalým vedúcim detského tábora Chachaland Romanom Paulínym, ktorý je stíhaný pre údajný pomer s maloletou účastníčkou tábora Katarínou Danovou.

Spomedzi šiestich predvolaných svedkov pred súdom vypovedala aj bývalá spolužiačka Danovej zo základnej školy Alexandra. Podľa jej výpovede sa jej Danová zverila v roku 2004, keď mala 13 rokov, že má priateľa Romana a ten má 40 rokov.

Návštevy na izbe

Danová sa podľa svedkyne najskôr javila zaľúbená, pričom bola napríklad svedkom toho, ako sa bozkávali v kine. Neskôr išla na odporúčanie Danovej aj do Chachalandu.

Danová pritom podľa nej navštevovala obžalovaného na izbe. „Čo sa tam dialo, to neviem,“ povedala svedkyňa. Zároveň uviedla, že poškodená mala v rámci tábora pre vzťah s Paulínym rôzne výhody.

Nevhodná komunikácia

Danová podľa svedkyne neskôr uviedla, že s Paulínym sa chce rozísť, ten to však odmietol.

„Písal jej SMS, že si ublíži, že sa zabije,“ uviedla svedkyňa. Takisto doplnila, že s obžalovaným neskôr sama komunikovala cez mobilné aplikácie, pričom on sa jej pýtal na jej sexuálne skúsenosti a intímnosti. „Povedal, že je lepšie začínať so sexuálnym životom skôr,“ povedala s tým, že neskôr s ním komunikáciu ukončila.

Ďalší svedok, ktorý bol v Chachalande najskôr ako účastník a neskôr ako praktikant, povedal, že po nejakom čase Paulíny a poškodená svoj vzťah ani neskrývali a ona vystupovala ako jeho pravá ruka. „Boli pár, na milión percent to bolo jasné. Všetci to vedeli,“ skonštatoval.

Pojednávanie v tejto veci bude pokračovať 14. marca výsluchom zvyšných svedkov navrhnutých prokuratúrou.

Roman Paulíny čelí obžalobe zo sexuálneho zneužívania. Podľa prokuratúry mal totiž vzťah s bývalou účastníčkou tábora Katarínou Danovou v období rokov 2003 až 2006. Na začiatku predmetného obdobia malo dievča 13 rokov. O prípade hovorila Katarína Danová verejne až v dospelosti. Roman Paulíny vinu odmieta s tým, že išlo len o kamarátsky vzťah.

Viac k témam: kauza Chachaland, Sexuálne zneužívanie detí, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Videla som bozkávanie aj nevhodné SMS, vypovedala Alexandra na súde v kauze Chachaland © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko