Kollár spŕšku kritiky chápe, ale ostatné vakcíny meškajú a Sputnik môže zachrániť životy

Kollár spŕšku kritiky chápe, ale ostatné vakcíny meškajú a Sputnik môže zachrániť životy

2.3.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda Národnej rady SR a líder koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár chápe kritiku, že pri kúpe ruských vakcín Sputnik V ide o neštandardné riešenie, ostatné vakcíny však podľa jeho slov aktuálne meškajú s dodávkami. Reagoval tým na fakt, že na Slovensko prišli 1. marca v podvečerných hodinách prvé dávky ruskej vakcíny Sputnik V. Stanovisko šéfa zákonodarného orgánu agentúre SITA poskytla jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

Kollár preto v tejto súvislosti víta akúkoľvek možnosť, ktorá pomôže zlepšiť aktuálnu pandemickú situáciu. „V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že ide o ľudské životy. Navyše, vakcínou Sputnik V boli už očkované tisíce ľudí vo svete, preto predseda parlamentu pevne verí, že ľuďom, ktorí preukážu záujem o túto vakcínu, to bude umožnené aj na Slovensku,“ dodala Jurcová.

Viac o téme: Koronavírus

Počas nasledujúcich dvoch mesiacov príde na Slovensko milión ruských vakcín a následne v máji a júni ďalší milión. Vakcína Sputnik V nie je registrovaná Európskou liekovou agentúrou (EMA). Slovensko ju však môže používať ako neregistrovaný liek, a to na základe rozhodnutia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO). Z krajín Európskej únie ju používa len Maďarsko.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Viac k témam: Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Sputnik V
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollár spŕšku kritiky chápe, ale ostatné vakcíny meškajú a Sputnik môže zachrániť životy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko