„Kolotočári“ si vypočuli tvrdé tresty, za výrobu drog a založenie zločineckej skupiny strávia dlhé roky za mrežami

„Kolotočári“ si vypočuli tvrdé tresty, za výrobu drog a založenie zločineckej skupiny strávia dlhé roky za mrežami

17.5.2022 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR na utorňajšom verejnom zasadnutí potvrdil tresty siedmim členom drogového gangu zo západného Slovenska.

Odvolací súd síce zrušil verdikt Špecializovaného trestného súdu z jesene minulého roku, v novom verdikte však uložil identické tresty. Rozhodnutie NS SR je právoplatné.

Desať rokov vo väzení a prepadnutie majetku

Špecializovaný trestný súd uznal v októbri 2021 za vinných osem obžalovaných zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti.

Michalovi Valencinovi, jeho bratovi Mariánovi, Michalovi Jankulicovi a Marekovi Virágovi uložil súd tresty rovnako po 10 rokov väzenia v ústave s najprísnejším stupňom stráženia a prepadnutie majetku.

Obžalovaný Titus Silný dostal trest 13 rokov a štyri mesiace väzenia a takisto prepadnutie majetku. Pätica obžalovaných pred súdom priznala vinu z drogovej trestnej činnosti, odmietali však členstvo v zločineckej skupine.

Variči pervitínu

Bývalý príslušník Národnej kriminálnej agentúry Mário Šrank dostal trest šesť rokov väzenia v ústave s minimálnym stupňom stráženia a prepadnutie majetku a obžalovaný Peter Tóth, ktorý bol príslušníkom Kriminálneho úradu finančnej správy, trest sedem rokov väzenia v ústave s minimálnym stupňom stráženia a tiež prepadnutie majetku.

Najprísnejší trest, konkrétne 21 rokov väzenia dostal Roman Č. Najvyšší súd ho však v utorok vylúčil na samostatné konanie. Zadržali ho totiž v Rumunsku a čaká na vydanie na Slovensko.

Skupina, ktorá sa zaoberala varením pervitínu podľa medializovaných informácií fungovala pod prezývkou „Kolotočári“, keďže bratia Michal a Marián ako legálny spôsob obživy prevádzkovali kolotoče. Polícia proti skupine zasiahla v roku 2019 pri akcií Venal 3.

Viac k témam: drogový gang, Súdy, Venal 3
Zdroj: Webnoviny.sk – „Kolotočári“ si vypočuli tvrdé tresty, za výrobu drog a založenie zločineckej skupiny strávia dlhé roky za mrežami © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko