Kováčik mal bojovať proti korupcii, paradoxne prvou odsúdenou „veľkou rybou“ je on sám, okomentovala rozsudok mimovládka

Kováčik mal bojovať proti korupcii, paradoxne prvou odsúdenou „veľkou rybou“ je on sám, okomentovala rozsudok mimovládka

24.5.2022 (Webnoviny.sk) – Transparency International Slovensko (TIS) považuje právoplatné odsúdenie bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika za jeden z najzásadnejších zárezov slovenských vyšetrovacích a justičných orgánov v boji proti korupcii.

Vo svojom statuse na sociálnej sieti TIS svoj postoj objasnila tým, že hoci odsúdením skončili aj kauzy s väčšími úplatkami, natvrdo vo väzení za korupciu doteraz neskončil žiadny vyššie postavený verejný funkcionár.

„Za 16 rokov jeho pôsobenia na čele špeciálnej prokuratúry sa stíhali najmä drobné úplatky a malé ryby. Jednou z prvých veľkých rýb je tak, paradoxne, samotný Kováčik. Utorkové rozhodnutie taktiež posilňuje presvedčenie, že jeho prezývky ‚Dušan zastavovač Kováčik‘ či ‚Pán 61:0‘ neboli úplne náhodné,“ zhodnotila TIS. Za dôležitou správu označila mimovládna organizácia aj časť rozsudku, ktorou bol Kováčik z prepojenia na organizovaný zločin oslobodený.

Zdôvodnenie súdu bude TIS zaujímať, o to viac, že podľa nej početné živé kauzy naznačujú, že do korupcie bolo okrem Kováčika namočených omnoho viac top predstaviteľov štátu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Korupcia, Odsúdenie, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Kováčik mal bojovať proti korupcii, paradoxne prvou odsúdenou „veľkou rybou“ je on sám, okomentovala rozsudok mimovládka © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko