Lex Lipšic bude naplnený, obáva sa Eštok. Podľa Šeligu však konkrétne meno v koalícii ešte nepadlo

Lex Lipšic bude naplnený, obáva sa Eštok. Podľa Šeligu však konkrétne meno v koalícii ešte nepadlo

24.1.2021 (Webnoviny.sk) – Vládna koalícia presadí na post špeciálneho prokurátora advokáta Daniela Lipšica. V diskusnej relácii V politike televízie TA3 to skonštatoval opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok (nezaradený, člen Hlas-SD). Dosadenie Lipšica do tejto funkcie bolo podľa poslanca aj dôvodom, prečo vládna koalícia menila podmienky kandidatúry na post šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry.

„Lex Lipšic bude naplnený,“ povedal Eštok. Zároveň kritizoval, že bezpečnostnú previerku pre advokáta zabezpečil minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Kajniak. „Štandardne trvá vykonanie bezpečnostnej previerky šesť mesiacov, pán Lipšic je mal urobenú za dva mesiace,“ povedal poslanec. Zároveň pripomenul, že advokát má v súvislosti s dopravnou nehodou, ktorej bol účastníkom, záznam v registri trestov.

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) v tejto súvislosti skonštatoval, že opozícia sa Lipšica bojí, napriek tomu v koalícii dohoda na jeho mene zatiaľ nie je. „Budeme rokovať v koalícii, verím, že zvolíme na prvýkrát,“ povedal. Dodal, že všetci štyria kandidáti na post špeciálneho prokurátora majú svoje kvality.

Viac k témam: Voľba špeciálneho prokurátora
Zdroj: Webnoviny.sk – Lex Lipšic bude naplnený, obáva sa Eštok. Podľa Šeligu však konkrétne meno v koalícii ešte nepadlo © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko